Mama en zo Momlife

En? Wanneer komt de tweede?

de tweede, mamablog, lifestyle blog, La Log

Noor is in augustus één geworden. Je weet wat dat betekend. In plaats van felicitaties voor Noortjes eerste verjaardag ontving ik regelmatig de vraag: ‘En? Wanneer komt de tweede?’ Omg, serieus? Ik ben pas een jaar niet meer zwanger hoor! Was mijn antwoord dan. En ja, we willen graag een tweede, daar niet van, maar moet dat perse nu? (Nee!) Toen we een jaar getrouwd waren kregen we ook vaak de vraag wanneer er nou eens een kind zou komen want ‘jullie zijn al zó lang samen’. Ja, en? Op dat moment was ik er compleet niet mee bezig en nog helemaal niet klaar voor. Toen ik dertig werd ineens –surpise!- wel maar dat is een heel ander verhaal.

Dit gaat over De Tweede. Dan wordt Noor een grote zus! Wauw! Lijkt me super leuk. En een volgende zwangerschap zie ik ook best wel zitten maar ja, daar zit toch geen tijdsdruk achter?! Wat mij (ons) betreft niet. En dat is heel persoonlijk natuurlijk. Wij hadden het geluk dat het bij mijn eerste zwangerschap meteen raak was, maar dat is voor De Tweede natuurlijk helemaal geen garantie, dat realiseren we ons heel goed. Maar niet iedereen volgens mij. En volgens mij staat je wereld bij De Tweede net zo goed op z’n kop als bij je eerste kindje. Althans, bij mij wel denk ik. Ik hoor en lees wel eens dat je er een tweede ‘wel even bij doet’ omdat je er toch al een hebt! Uhhh? Nee? Haha! Da’s toch way drukker met twee kids of ligt dat aan mij? Wel leuk druk hoor, begrijp me niet verkeerd; ik wil het zelf tenslotte ook, maar in ieder geval dus niet vlak na Noortje’s eerste verjaardag 😉

Krijgen de mama’s onder ons deze vraag ook wel eens voor hun neus geserveerd? Wat is jouw reactie daarop?

 

xx Wen

 

Lees ook:
Dan ben je 30 en denkt ineens: baby!
Dat gedoe met je baby’s eerste verjaardag…
Slechte moeder

 

Jubel & juich: La Log heeft bijna 100 likes op Facebook! Volg jij La Log al?
Ook Pinterest, Twitter, Bloglovin’ en Google+ zijn vertegenwoordigd 🙂

2 gedachten over “En? Wanneer komt de tweede?

  1. Soms bedoelen mensen het vast goed maar dan komt het zo stom over. Ik denk dan: heb je geen betere zaken om je druk om te maken? Maar blijkbaar niet 🙁 ach we moeten er maar gewoon om lachen en lekker ons eigen plan trekken. Ik heb er vandaag een soort gelijke blog over geschreven!

  2. Heel herkenbaar. Mijn dochter is vandaag 1 geworden en op haar verjaardagsfeestje, vorige week ,
    heb ik die vraag ook zeker 5 keer gekregen. Ben van dezelfde mening.. nu nog even niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *