Mama en zo

Je dreumes op bed leggen, poging 865

dreumes op bed, slaapje, mamablog, La Log

“Ja, maar als de kleine overdag slaapt kun jij toch gewoon lekker wat voor jezelf doen!” werd mij gezegd. Ik probeerde een glimlach te produceren. Een geforceerd, zuur lachje was het resultaat. “De meeste dreumesjes slapen overdag nog een paar uur, ja. Maar die van mij niet.” Antwoorde ik met een klein stemmetje, alsof ik daarom zielig ben. Maar dat ben ik natuurlijk helemaal niet.

En wel hierom: mijn lieve Noor slaapt ’s nachts gerust een uur of twaalf aan een stuk. Wij hebben dus een goede nachtrust. Zo fijn! En als ze overdag veel wakker is, wat meestal dus het geval is, dan geniet ik volop van haar. Ik heb “geluk” als ze in de ochtend een slaapje doet. Als dat een slaapje van dertig minuten is, dan is het veel. Maar meestal slaat ze die helemaal over. ’s Middags slaapt Noor zo’n drie kwartier en dat was het. In die tijd dat “ik lekker wat voor mezelf kan doen” raas ik als een malle door het huis om de vaatwasser leeg te ruimen, beneden te stofzuigen, de was aan te zetten en de wc’s te poetsen, om zo maar eens wat op te noemen. Echt fijn joh, die tijd voor mezelf, haha! Nee hoor, ik klaag echt niet. Zeker niet. Het is heerlijk dat ze ’s nachts zo goed slaapt: geen gebroken nachten voor ons! Nooit gehad ook. Vanaf dag een slaapt ze ’s nachts zo goed. Maar even over die poging 865: soms is ze overdag wel gewoon moe en heeft ze een stevig slaapje nodig. Dat is een ding. Want ze wil spelen, kruipen, staan, kletsen en soms ook drammen. Als een vastberaden mama leg ik haar dapper tientallen keren terug, want ze moet slapen. “Hallo Noor, jij bent gewoon moe hoor! Ga slapen, mama knows best!” roep ik na poging nummer zoveel. Meestal ben ik dan tegen die tijd redelijk radeloos maar uiteindelijk komt er een moment dat ik vanbinnen juich: ze is in slaap gevallen! Kan ik mooi nog even de tafel boenen, de keuken poetsen en haar flesjes afwassen. Echt fijn dat je lekker wat voor jezelf kan doen als je kindje slaapt!

dreumes op bed, slaapje, mamablog, La Log
Classic: een leeg bedje overdag 😉

Grappig: tijdens het schrijven van deze blog heeft ze zeker een uur geslapen! Missie geslaagd: tijd voor mezelf, haha!

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 
La Log is te vinden op Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en Bloglovin’!

4 gedachten over “Je dreumes op bed leggen, poging 865

 1. hoi Wendy!

  Fijn he zo’n wakker mopje!?
  Als je nu terwijl Noor wakker is wat doet in het huishouden? Dan heb je de tijd DAT ze slaapt echt tijd voor jezelf!
  Ik heb hier ook zon wakker mannetje! Hij slaapt dan wel nog 1,5-2 uur in de ochtend, maar die tijd dat hij slaapt is me-time! 😉
  Ik stofzuig gewoon terwijl Rik rondloopt, vaatwasser ed ook. Alleen strijken en badkamer soppen werkt niet! Maar dat doe ik in t weekend tussendoor als papa ook thuis is! Hij vind t nog leuk ook om te kruipen achter de stofzuiger! Snoertje trekken ed! 😉

  Groetjes Willemijn

  1. Ja, haha ik probeer ook wel zoveel mogelijk te doen als Noor wakker is maar op dit moment is ze echt in zo’n ik-wil-aandacht-anders-krijs-ik-fase dus vaak komt daar niet veel van terecht whihi. Maar die fase gaat vast over. Ooit. 😉

 2. Hihi ja joh zeeën van tijd voor jezelf als je met een baby thuis zit;) maar wat Willemijn zegt is wel een goede tip. Ik doe ook stofzuigen en de vaatwasser uitruimen juist als Roan wakker is. Niet dat ik tijd voor mezelf heb als Roan slaapt want dan moet ik werken, maar dan is wel t huishouden (redelijk ahum) aan kant 😉

  1. Haha, ja dat probeer ik ook zoveel mogelijk te doen als mevrouw wakker is maar daar komt niet altijd iets van terecht 😉 maar geeft niks, ik heb daardoor ook geleerd om de boel af en toe de boel te laten. Is soms ook heerlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *