Lifestyle

Zweten op Curacao

Zweten op Curacao
Curaçao 2012

In 2009 en 2012 stonden Wim en ik te zweten op Curaçao. In 2010 idem op Aruba. Wat deden we onszelf aan? Hitte-haters die we zijn. Het kwam zo: in een impulsieve bui hadden we bedacht dat we op vakantie zouden gaan naar Curaçao. Dat was weer eens wat anders dan kamperen in de Ardennen. Anders was het zeker. Wij doorgewinterde kampeerders vonden het zelfs heerlijk op het Antilliaanse eiland!

We genoten van de cocktails op het strand en van het snorkelen in de helderblauwe zee. En van de wind. Huh? Ja, de wind. Er staat vrijwel continu een krachtige noordoostelijke passaatwind waardoor de hitte wat getemperd wordt. Fijn voor ons hitte-haters! Hoewel we af en toe ook wel help-het-is-zo-warrum-momenten hadden, waarbij we elkaar moedeloos aankeken. Maar gelukkig was daar altijd De Wind. En als we in onze bungalow waren maakte de airco overuren en stond de ventilator altijd op volle toeren te blazen. Goed uit te houden daar op Curaçao!

Zweten op Curacao
Het is heerlijk op het strand bij zonsondergang op Aruba!


Ons eerste bezoek aan Curaçao werd nog mooier toen Wim me tijdens zonsondergang ten huwelijk vroeg op Blue Bay Beach! De huwelijksreis was de rede dat we in 2010 Aruba bezochten. We vonden het een romantisch idee om weer terug te gaan naar de Antillen. Omdat de eilanden niet zo groot zijn en we Curaçao wel gezien hadden, kozen we nu voor Aruba. We hebben daar twee heerlijke weken gehad. En genoten van De Wind uiteraard!

Zweten op Curacao
Aruba 2010

Twee jaar later dachten we nog vaak aan onze verre reizen naar de winderige, tropische eilanden. En dus boekten we in 2012 spontaan een last-minute naar Curaçao! Midden in de zomer. Nou weet ik wel dat de temperatuur op Curaçao het hele jaar door vrij constant is maar jeeezus wat was het warm. Waar was onze geliefde Wind? Op elk terras leken wij de enige te zijn die last hadden van de warmte. Zwetend zaten we boven onze borden bij de restaurants aan de Jan Thiel Baai en keken elkaar met de bekende moedeloze blik aan. Toen wisten we dat het de laatste keer zou zijn dat we op dit mooie eiland waren. We hebben absoluut van onze vakantie genoten hoor, maar we brengen onze vakantie toch liever iets minder zwetend door.

Zweten op Curacao
Tijdens ons eerste bezoek aan Curaçao in 2009

Gelukkig zijn we gek op kamperen en hebben we een ‘vaste’ camping in Ardennen. Heerlijk in een schaduwplaats naast de rivier. Beetje kajakken en drankjes drinken voor de tent. En dan is daar nog onze liefde voor Noorwegen. In 2013 maakte we een hele mooie rondreis door dit indrukwekkende land. Zweten was niet nodig. Maar toch he, als ik op tv die last-minute reclames voor Curaçao voorbij zie flitsen dan begint het weer te kriebelen. Totdat ik denk aan dat moment op de Jan Thiel Baai.

Ik ga alvast ‘onze’ camping in La Roche mailen dat we er binnenkort weer zijn. Inclusief baby deze keer. Oh god, hoe zou dat eigenlijk gaan in een tent? Toch maar een last- minute boeken dan?

Hoe zit dat bij jou? Hou jij van zweten op een tropisch oord of heb je een andere favo vakantiebestemming?

xx Wen
Ps: Binnenkort meer vakantie op La Log!

Volg je La Log al via Bloglovin’? Klik hier!

4 gedachten over “Zweten op Curacao

  1. grappig, om toch heel wat anders te lezen over mn lief eilandje. Ik heb eerlijk gezegd nooit veel mensen horen klagen over de warmte daar. Eerlijk gezegd wanneer je er woont ben je gewend aan de warmte en de wind daar. Na 2 jaar was ik weer terug geweest voor 4 weken en toen merkte ik pas dat ik na 2 jaar wonen in nederland ook echt het verschil voelde van toen ik er woonde en toen ik op vakantie ging. het is eigenlijk helemaal niet warm daar en niet gelijk benauwd en droog zoals hier, ik vind het daar dan nog veel lekkerder. wel leuk dat je daar ten huwelijk ben gevraagd, altijd wel romantisch op standen en zonsondergang. Je moet eens in een andere periode daar naar toe gaan en dan niet in de zomer dan merk je dat het niet altijd zo warm is maar ook lekker fris. toch wel leuk om dit zo te lezen!

    fabianne
    onlangs geplaatst: http://cookiesandperfection.blogspot.com/2015/07/my-summer-goals.html

    1. Ja, klopt Fabianne, ik vond het die keer dat we middenin juli daar waren voor m’n gevoel echt warmer! Maar het is er zeker anders (beter!) warm dan in NL, heerlijk die passaatwind! En ik vind Curacao ook een lief eilandje, haha 😉 heerlijk sfeertje daar

  2. Vorige zomer zijn we naar Curaçao geweest en volgende week vertrekken we voor vakantie naar Bonaire. Ik snap t wel van die hitte. Vorige zomer was de hitte ook soms weg en dan is t overweldigend heet daar! Maar ik ben geen hitte-hater. Gewoon afkoelen in t zwembad of zee en klaar 🙂 Al moet ik zeggen, nu je de camping zo beschrijft, dat klinkt toch ook wel erg fijn 😉 Ben benieuwd hoe jullie dat gaan vinden met baby! Wij gaan voor t eerst vliegen met baby, ook spannend! Fijne vakantie!

    1. Oooh, dat is zeker spannend Nanouk! En ben heel benieuwd wat je van Bonaire vindt! Dat is het enige ABC-eiland dat wij nog niet bezocht hebben dus wie weet zwichten we ooit weer 😉 Veel plezier op Bonaire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *