Lifestyle

Update: Als je hond kanker heeft

Update als je hond kanker heeft, Storm, Jack Russell

De grote, bruine ogen van Storm kijken me vragend aan. Ik veeg een traan weg en bel uiteindelijk toch de dierenarts maar. Een gevreesd bezoek is het gevolg. Shit, nee he.

Het gaat niet goed met onze Jack Russell. Dat is een feit. We merken het aan hem. Aan zijn gedrag. Aan zijn loopje. Zelfs aan zijn blaf. Maar sinds afgelopen weekend gaat het ineens wel heel snel. Een tijdje terug merkte ik al dat de tumoren in zijn keeltje gegroeid zijn. Als ze te groot worden drukt het zijn keel dicht en wordt ademen en slikken een moeilijk verhaal. Dat moeten we niet willen. Natuurlijk willen we dat niet. Sowieso willen we het niet. Maar de verdikkingen zitten niet alleen meer in Storm z’n keel. Ik voel ze op meerdere plekken zitten. De kanker zit namelijk in zijn klieren en bloed. En hoogstwaarschijnlijk nu ook in sommige organen.

Storm gedraagt zich de afgelopen dagen steeds onrustiger en vreemder. Ligt ie ineens op een rare plek in het huis in z’n eentje te koekeloeren… dat is dus echt niks voor Storm. Hij wil er normaal altijd bij zijn. Af en toe zit hij heel erg te trillen en hij ademt een beetje reutelend. Ons Jackje eet niet goed en een grote ronde wandelen is er ook niet meer bij. Over zijn brokken giet ik warm water om het zachter te maken en ik voer hem te pas en onpas boterhammen. Die zijn lekker zacht voor hem. Ons fototoestel ligt binnen handbereik en ik knuffel Storm nu meer dan ooit. Ik leg zoveel mogelijk momenten vast. Ik wil hem niet missen. Ik kan hem niet missen. Nu nog niet.
Update als je hond kanker heeft, Storm, Jack Russell

Toen ik de dierenarts aan de telefoon had en deze dingen met haar besprak kwamen de woorden ‘laatste stadium’ keihard binnen. Niet omdat ik het niet verwacht had, maar gewoon omdat ik het niet wil horen. De dierenarts vroeg of ik langs kon komen met Storm om hem even te onderzoeken.

Snikkend belde ik Wim op. Hij sprong op zijn fiets en we spraken af op het pleintje voor de dierenartsenpraktijk. Ik reed er met hond en kind naartoe en als vierkoppig gezin liepen we naar binnen. Wim en ik met lood in onze schoenen.

We bespraken Storm zijn gedrag met de dierenarts en hij werd even goed onder de loep genomen. Vooral het ademen is een ding. Dat zal steeds moeizamer gaan en we moeten er goed op letten. De dierenarts spreekt voorzichtig uit dat zijn leven nog wel ‘hondwaardig’ moet blijven en daar ben ik het mee eens. Maar kan ze me ook vertellen hoe het straks zonder Storm moet? Natuurlijk niet. En het is misschien ook wel super egoïstisch van mezelf dat ik daar aan denk, maar ik kan er niks aan doen. Het moet dragelijk blijven voor Storm. Dat staat voorop. Hoe moeilijk het ook is.

Na het onderzoek stonden we weer buiten. In mijn hand had ik plastic tas waarin een hoge dosering medicijnen en zacht blikvoer zat. In mijn maag een knoop. Die zit er nu nog steeds. Want nu, twee dagen na het bezoek aan de dierenarts, is Storm nog verder achteruit gegaan. De dierenarts had het over een maand. Wij hopen op in ieder geval nog een week. Elke dag met mijn maatje is er één.

Update als je hond kanker heeft, Storm, Jack Russell
Kroelen met mijn maatje

Hoeveel knuffels mag ik Storm geven namens jou?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Lees meer over Storm zijn verhaal in de eerste of tweede blogpost.
Volg je La Log al via Bloglovin’? Klik hier!

 

18 gedachten over “Update: Als je hond kanker heeft

  1. Hi Wendy,

    Wat een heftig stuk zeg… Het lijkt me vreselijk wanneer je maatje zo ziek is… Een hele dikke knuffel voor jou en Storm en ook een lik van Soof! Vertroetel hem maar lekker de hele dag!

    Sterkte! X

  2. Verschrikkelijk. Wij (bij mn ouders) hebben ook een hond en ik moet er niet aan denken om afscheid van hem te moeten nemen, ook al weet ik dat dat ooit zal komen. Hij is nu 11. Heel veel sterkte en een dikke knuffel van mij en onze hond voor Storm en jullie. Liefs.x

  3. Agg zo zielig 🙁 het enige nadeel aan een huisdier is dat ze ooit weg gaan. Ik snap heel goed hoe moeilijk je het hebt, ik heb al eerder 2 katten in moeten laten slapen, waarvan kanker ook de oorzaak was. Diertjes zijn de beste maatjes dieje kunt wensen.
    Ik wens je heel veel sterkte en geef lieve storm ook maar een knuffel van mij <3

    1. Pfff ja dat is zeker een nadeel Rachel, het idee dat je dan uiteindelijk zonder ze moet… :’-( Ik geef je knuffel door! xx

  4. Heel veel knuffeltjes voor hem, maar ook heel veel knuffeltjes voor jou… Heel veel sterkte met het vooruitzicht van een moeilijke beslissing! X

    1. Dank je Vannes, gelukkig zit Storm bij een goede dierenartsenpraktijk die ons erg goed steunt en waar ze super lief zijn voor Storm

  5. Wat verdrietig zeg, ik zit met tranen in mijn ogen. Heb zelf ook een heel lief hondje en ik zou me echt geen raad weten zonder hem. Ik kan me dus wel enigszins een beetje – niet helemaal natuurlijk – voorstellen hoe je je voelt. Geniet van de momenten samen, daar geniet hij ook van. Weet ik zeker. Heel veel sterkte en een heleboel knuffels voor Storm (en ook voor jou natuurlijk). Liefs

    1. Het is inderdaad een vreselijk idee om straks zonder Storm verder te moeten 🙁 Ik probeer zoveel mogelijk van hem te genieten, al is dat wel heel moeilijk en zo verdrietig. Ik geef je knuffels door, dank je Alyssa!

  6. Oh Wendy, ik zit hier met je mee te huilen na het lezen van dit stuk. Dit is zo erg, ik kan me zo goed voorstellen hoe slecht je je nu moet voelen. Mijn kat Naughty stierf in december aan een snel woekerende kanker, op een week tijd was ik haar kwijt. De leegte, het gemis is niet te doen. Knuffel hem dus nog ongelooflijk veel en probeer nog een beetje te genieten van die laatste momenten samen, hoe moeilijk ook. Ik wens je alvast veel sterkte voor de dag dat je hem moet loslaten, en ik wenste dat ik kon zeggen dat het allemaal wel meevalt. Maar dat doet het helaas niet als je je dier zo graag zag. Vele, dikke knuffels voor Storm en voor jou

  7. Ah nee, wat super naar! Mijn eerste bezoekje aan je blog en meteen een heftige. Toen ik 12 was zijn drie van mijn katten binnen één jaar overleden, ouderdom (met de bijkomende ziekten). Vreselijk 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *