Mama en zo

Help, ik ben een mamafiets moeder!

Hello nieuwe mamafiets!
Hello nieuwe Cortina Roots mamafiets!

Het is officieel: ik ben een mamafiets moeder. Je kent ze wel. Ze sjeezen je zo voorbij op hun hippe bikes. Het ene kind voorop, het andere achterop. En dan ook nog twee boodschappentassen aan het stuur. Welja, alsof het niks is. Maar ik weet het zeker: ik word de sukkel onder de mamafiets moeders.

Oké, het is nog even wachten totdat Noor zelf vanuit lig naar zit kan, maar dan heb je ook wat. Of nou ja, het valt nog te bezien of ik er wat aan heb natuurlijk, aan mijn gloednieuwe mamafiets. Want ik betwijfel ten zeerste of ik straks ook zo hip rond zal sjeezen zoals die andere moeders. Ik ben namelijk bang dat ik zo’n doos ben die niet met haar baby durft te fietsen. Och och, hoor ik je denken. En terecht ook. Want fietsen is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Of van Nederland in ieder geval. Maar ja, met je baby bungelend aan je stuur vind ik het toch een heel ander verhaal…

Toen ik mijn nieuwe fiets uit ging zoeken had de verkoopster het dus steeds over een ‘mamafiets’. Dat blijkt gewoon echt een term te zijn. De eerste mamafietsen stammen uit eind jaren tachtig, wist de verkoopster me te vertellen. Het zit ‘m in een paar kleine verschillen ten opzichte van een gewone damesfiets.

Zo heeft mijn nieuwe fiets een stuurslot. Een stuurslot! Geniaal! Zo kan het stuur niet zomaar omklappen als Noor in het fietsstoeltje zit. Ook is er gedacht aan een extra grote instap zodat je niet hoeft te klooien om op het zadel te komen en de fiets heeft een dubbele standaard. Kan ie niet omvallen. Wedden dat Noor dat gaat testen. Maar dat zien we dan wel. Verder heeft de mamafiets een heel stevig frame, dikke banden en is de bagagedrager extra groot voor als de kroost van voren naar achteren verhuist.

Een heus stuurslot!
Een heus stuurslot!

Ik ben dus helemaal happy met mijn nieuwe fiets en love het frisse, witte kleurtje! Mijn oude fiets moet nu plaats gaan maken voor het mama-exemplaar en dat is toch een beetje gek. Niet dat ik aan mijn oude fiets gehecht ben, hoor. Maar die fiets ging vroeger mee naar de stad als we gingen stappen en achter op de auto als we gingen kamperen. Maar ja, daar sjeez ik de hippe mama’s niet mee voorbij natuurlijk. En dus maak ik binnenkort mijn entree als mamafiets-sukkel. Eerst maar eens oefenen met het fietsstoeltje en een zak aardappels erin, haha!

Bye bye oude fiets
Bye bye oude fiets

Hoe vond jij het om voor het eerst met je kindje te gaan fietsen? Sjeez je vrolijk rond op je mamafiets?

xx Wen

4 gedachten over “Help, ik ben een mamafiets moeder!

  1. De eerste jaren dat ik moeder was heb ik op een bakfiets gefietst. Sinds een paar jaar sjeez ik vrolijk op een mamafiets door Amsterdam. Wat ben ik blij met deze fiets! Veel blijer dan met de bakfiets. Toen Dunya een baby was, vond ze het geweldig op de fiets. Maar ik moet zeggen dat ik een bakfiets wel fijner vond toen ze klein was, maar toen ze wat groter werd vond ik de mamafiets veel fijner. Maar ik denk dat het gewoon even moet wennen. Een mamafiets is wel steviger dan een gewone fiets, zeker met stuurslot en een goede standaard. Het gaat je vast lukken!

  2. Toevallig vorige week voor het eerst met m’n 7maander gefietst en ik vond het ook heeeel eng maar gister stapte ik zonder me druk te maken op en fietste zo weg! Het went dus echt! Jij wordt dus vast ook zo’n voorbij sjeezende mamafietsmoeder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *