Lifestyle

Doen: de Hertog Jan brouwerij. Ookal is bier ranzig.

bier, hertog jan, brouwerij, bierbrouwerij, blog, lifestyleblog, mamablog, la log

Bier. Ik vind het ZO vies! Ik weet dat het massaal gedronken wordt maar ik snap dat dus niet. Het stinkt en hallo: er zit schimmel in hoor! Weten alle bierdrinkers dat wel? En ga nou niet vertellen dat het gist is. Natuurlijk is het gist. Maar dat is gewoon een mooi woord voor schimmel. En dat is echt waar. Hertog Jan heeft het me zelf verteld. Wij waren daar namelijk op bezoek. Tijdens een korte vakantie in Limburg kon ik er met geen mogelijkheid omheen. De brouwerij lag op een steenworp afstand van ons vakantiehuisje dus ik was de sjaak. Ik heb het namelijk getroffen hoor mensen: mijn man is een echte bierliefhebber! Bah, bah.

Nou moet ik toegeven dat het bij Hertog Jan echt heel erg leuk was. We hadden een hele enthousiaste gids (jep, Hertog Jan heette hij) die het hele reilen en zeilen van de brouwerij met veel passie vertelde. Natuurlijk wilde de Hertog meteen bij het begin van de rondleiding weten of er bier-haters in de groep waren. Heldhaftig stak ik mijn hand op.

‘Ja, hierzo!’ riep ik naar de Hertog. ‘Bier, gadverdamme,’ zei ik er achteraan.

Waarop de Hertog vroeg wat ik daar dan deed. Als antwoord gaf ik een hoofdknik richting Wim. De Hertog keek Wim vol medelijden aan. Hij zou me wel aan het bier krijgen, verzekerde hij. Laat me niet lachen, Hertog! Hou je schimmel maar bij je.

We liepen door de brouwerij en de Hertog vertelde boeiende verhalen over vroeger. Hij liet ons zien waar bier uit bestaat (schimmel) en hoe het gemaakt wordt. De stinkende biermassa zat in grote ketels. Wim dook er nog net niet in.

Geniet? Yeah, right!
Geniet? Yeah, right!

Toen we in een ruimte kwamen waar bier getapt kon worden, liep ik snel door naar achteren. Ik voelde de ogen van de Hertog in mijn rug boren. Hij riep me tot halt. Je voelt het al aankomen: ik moest een biertje tappen. En opdrinken.

Tappen heb ik gedaan! Maar dat laatste natuurlijk niet. Ik kijk wel uit. Ik ging dat glas vloeibare schimmel echt niet opdrinken! De Hertog himself kreeg me dus niet aan het bier, maar het bezoek aan de Hertog Jan brouwerij vond ik oprecht heel erg leuk!

bier, hertog jan, brouwerij, bierbrouwerij, blog, lifestyleblog, mamablog, la log

Achteraf zijn we bij het café tegenover de brouwerij nog wat gaan drinken. Wim een biertje en ik hield het bij cola.

Bier
Bier
En cola!
En cola!

Lust jij bier of hou je het ook bij cola? (of nog beter: wijn!)

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Ps: lijkt het je leuk om de Hertog Jan Brouwerij in Arcen zelf te bezoeken? En dat is het! Kijk op http://www.hertogjan.nl/brouwerij/arcen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *