Lifestyle

Haat aan de hittegolf

hitte, hittegolf, warm, warmte, blog, mamablog, lifestyleblog, slippers, La Log

Ja, ik zeg het maar gewoon: ik haat de hittegolf die eraan zit te komen. Any hittegolf trouwens. En ik heb altijd het gevoel dat ik de enige ben. Tenenkrommend luister ik naar opmerkingen als ‘lekker genieten van het weer’ en ‘tropische temperaturen’. Hoezo tropisch? We zijn gewoon in Nederland hoor. Als ik tropische temperaturen wil dan ga ik wel naar de tropen. En ik weet ook heus wel dat het inmiddels zomer is en dat het dus warm kan zijn, maar wat mij betreft zijn er grenzen. En die grens heet vijfentwintig graden.

De hittegolf trotseren! (Diep van binnen huil ik)

Zweten, anyone?

Elke graad die boven vijfentwintig komt, is er één teveel. Dan slaat de benauwdheid toe en kan ik de warmte niet kwijt. En niet alleen mijn wangen hebben dan een kleur, maar mijn hele hoofd. Meestal parelt er ook ergens een zweetdruppeltje op mijn gezicht  of -erger- loopt er een straaltje zweet over mijn face. Blijf dan maar uit mijn buurt. Dan loop ik namelijk zuchtend (want: warm) en vloekend (want: warm) rond.

Gelukkig heb ik een soulmate. Wim heeft namelijk ook haat aan de hittegolf. Hij snapt mijn rode, zuchtende, vloekende hoofd als de temperatuur boven de vijfentwintig graden uitkomt in ons landje. Hier in Nederland moet het namelijk meteen zo extreem. Ik snap dat niet. Ja, iets met luchtstroom of zo, maar waarom kan het hier niet gewoon geleidelijk warmer worden zoals in heel veel andere landen? Ja, door die luchtstroom dus. Lekker dan. Het probleem is dus dat het hier gerust van de ene op de andere dag van zeventien (nice!) naar tweeëndertig (horror!) graden kan gaan. What the hell? En ik maar zweten. En zuchten. En vloeken inderdaad.

Op zulke dagen blijf ik dan ook het liefst binnen. Zonde eigenlijk. I know. Ik zou eigenlijk ‘lekker van het weer moeten genieten’.  Maar echt genieten kan ik niet als ik zoveel last heb van de warmte. Vloeken wel trouwens 😉 Natuurlijk moet er ook gewoon gewerkt worden en dan trotseer ik de hittegolf. Net zoals wanneer ik met Storm ga wandelen, les moet gaan geven (airco, hoera!), met Noortje op pad ga of met vriendinnen afspreek.

Dit jaar krijg ik echt een heel erg tof cadeau voor mijn verjaardag: de freakin’ hittegolf! Ik ben donderdag jarig en dan zitten we er middenin met een schokkende tweeëndertig graden. Ver over de grens heen. Te ver. Dat wordt een gezellige verjaardag.

Ben ik echt de enige hittegolf-hater of vertoef jij ook liever bij een fijne vijfentwintig graden?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en volg La Log op Facebook!

13 gedachten over “Haat aan de hittegolf

 1. Heerlijk warm weer (zodra het boven de 18 graden) wordt dan gelijk korte broek aan. Maar wat je zegt 30 graden is niet lekker in NL want het is veel te benauwd.
  Misschien een idee om rond deze tijd op vakantie te gaan naar Chili… daar kun je wintersporten

 2. Haha ik snap je wel. Ik vind dit weer wel heerlijk, maar alleen als je niets moet! Puffend op school of kantoor zitten is vreselijk.
  Agh het kan altijd nog erger: ik moet in de hittegolf mijn hoofd gaan breken over een belangrijk hertentamen. Om 2 uur ‘s middags ook nog. (Om te janken dus)..
  Alvast een fijne verjaardag!
  X

 3. Haha, ik vind het best wel genieten zo’n mooi weer. We gaan naar het strand waar vaak nog een licht briesje hangt, verfrissen in het water, ijsjes oppeuzelen en veel drinken. Tis amper een week per jaar dat ons zo’n temperaturen gegund zijn, dus ik geniet er dan ook met volle teugen van.

  Btw, ik woon in Gent (binnenland Belgie) en hier gaat de temperatuur woensdag en donderdag tot 36 graden … Nu oké, dat is me ook wat te warm. Parasol op, zwembad vullen, voetjes in’t water, rolluiken de hele dag naar beneden laten en een ventilator in huis laten draaien.

  Good luck!

 4. Wat fijn een medestander. Al vind ik boven de 20 al heet. Voel me altijd zo’n zeur dan maar het is voor mij gewoon een hele opgave. Zeker als het ook nog van die klamme warmte is. Maar goed dat het niet het hele jaar zo warm is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *