Lifestyle

Even een ritje in Baron 1898

De vrije val van 37,5 meter! (foto: www.vijfzintuigen.nl)
De vrije val van 37,5 meter! (foto: www.vijfzintuigen.nl)

‘Oke, ik ga erin. Of nee, toch maar niet,’ zei ik met een klein stemmetje toen ik de nieuwe, imposante Efteling attractie bekeek. ‘Jawel, je MOET,’ zei Wim met een dwingend ondertoontje. Ik gooide er nog een ‘Ja maar ik moet plassen,’ tegenaan maar het hielp niet. Met zware benen sloot ik aan in de rij. Want natuurlijk wilde ik erin. Maar eigenlijk ook weer niet…

Uiteindelijk was het dan zover. Met zweethanden zat ik ingesnoerd in het karretje. Wim op links, twee collega’s rechts van me. Net als ik waren ze verdacht stil. Mijn voeten bungelden onder me in het niets. Oh, dat wist je nog niet? Jep, je benen hangen dus los. Lees: onder mij bevond zich een groot, gapend gat. En tot overmaat van ramp moest ik ook nog eens plassen. Toen ik twee uur eerder in de rij aansloot ook al trouwens.

En toen zat ik dus in Baron 1898. Ik werk namelijk in een wereld vol wonderen. DE wereld vol wonderen. Als personeel en aanhang mochten we als een van de eerste een ritje in ‘de Baron’ maken. Gisterenavond waren we ‘de gelukkigen’. Nou haha, dat was niet echt wat ik dacht toen ik daar bovenaan die vrije val van bijna achtendertig meter bungelde! Maar ik moet toegeven: hij is gaaf!!! En eng. Maar dat terzijde.

Helaas mochten we geen foto’s maken. Logisch, want vanaf 1 juli kunnen jullie allemaal genieten van Baron 1898! Ik ga er verder dus ook niks over verklappen. Alleen dat je erin moet dan. Ook al moet je plassen.

Durf jij deze zomer in ‘de Baron’?

xx Wen

foto: www.vijfzintuigen.nl
foto: www.vijfzintuigen.nl

6 gedachten over “Even een ritje in Baron 1898

  1. Wat een gave job heb je! En ik ben net als jij – nee maar ja, dwing me er toe want ik wil t niet missen maar vrijwillig ga ik niet noooooooit OOOH my god wat heb ik een spijt ik wil eruiheeeet !

  2. Mij niet gezien! Hoe ouder ik wordt hoe enger ik die dingen vind en hoe meer ik nadenk ‘wat als dat schroefje los schiet’ haha
    De vriend van een collega van mijn vriend ( volg je t nog) werkt ook bij de efteling en zei dat het verhaal eromheen wel heel mooi is. Ben daar dan wel weer benieuwd naar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *