Mind & body Mind & mindset

Tevreden zijn; misschien is het gewoon goed zo

tevreden, tevreden zijn, tevredenheid, acceptatie, accepteren, mindfulness, happy, online logboek, lalog.nl

Hoe tevreden ben jij? Ben je tevreden met waar je nu staat in het leven? Met je werk, privé en je eigen ontwikkeling hierin. Of voel je onrust en ben je continu op zoek naar iets? Je doet jezelf tekort als je niet onderzoekt waar je onvrede vandaan komt, maar misschien is het niet jóúw onvrede die je voelt.

Onrealistische verwachtingen

Het is goed om je er bewust van te zijn dat een gevoel van onrust ook gecreëerd wordt door de buitenwereld. Social media met zijn onrealistische wereld is een goed voorbeeld hiervan. Als je al geen onrust voelt, dan krijg je het wel van social media. Niet alleen worden er -vaak onterecht- perfecte beelden geschetst van droomscenario’s, ook worden we gebombardeerd met coaches die heel hard roepen dat we NU ons eigen bedrijf moeten beginnen. Maar: niet al je passies hoeven je werk te worden.

En natuurlijk is het goed om daar over na te denken. Zeker als je een lang gekoesterde droom hebt om voor jezelf te beginnen, dan moet je daar gewoon voor gaan. Die coaches zijn dan hét duwtje in de rug die je misschien wel nodig hebt.

Gewoon goed

Maar je kunt er ook onzeker van worden en het gevoel krijgen dat wat je nu doet, niet genoeg is. En díé onrust en onvrede is niet van jou; die komt van buitenaf. Dan kun je blijven zoeken en dingen blijven veranderen, maar dan ga je het gewoon nooit vinden. Een gevalletje van het gras is niet groener aan de overkant.

Als je dat voor jezelf hebt uitgezocht, dan kun je jezelf afvragen of het misschien wel gewoon goed is zoals het nu is.

Misschien is de situatie waar je in zit niet hetgeen wat je te veranderen hebt- maar mag je tevreden zijn met hoe het nu is. Tevredenheid voelen is een heel rijk en dankbaar gevoel. Tevredenheid geeft geruststelling, ontspanning en heel veel ruimte in jezelf. Dus misschien, heel misschien, is het gewoon goed zo. 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *