Bloggen Lifestyle

8 jaar verder: “blog” dekt de lading niet meer

lalog.nl, blog, blogverjaardag, blog 8 jaar, 8 jaar bloggen, bloggen, blogger, artikelen, mindfulness, website, tekstschrijver, doen waar je blij van wordt, lalog.nl, online logboek

Niet onopgemerkt -voor mij- ging deze maand het achtste jaar in voor lalog.nl. Acht jaar aan blogs, columns, inspiratie en korte verhalen zijn hier te vinden. Ik was me er de afgelopen maand nogal bewust van dat ik al acht jaar lang teksten publiceer. Publiceer, want schrijven doe ik al veel langer. Maar ooit gooide ik lalog.nl maandenlang offline en ook nu is er een knagend gevoel.

“Blog” dekt de lading niet meer

Een knagend gevoel dus. En niet omdat ik de boel weer offline wil gooien. Juist niet! Maar -en dit las je al- “blog” dekt de lading niet meer. Allang niet meer, voor mijn gevoel.

Een tijd geleden schreef ik een stuk over het verschil tussen een blog, column en artikel. En terwijl ik daarmee bezig was, realiseerde ik me dat ik nauwelijks nog echte persoonlijke blogs schrijf. Zo begon het ooit, ja. Maar de strekking van vandaag is vooral columns en informatieve artikelen. Natuurlijk altijd met mijn eigen -persoonlijke- tone of voice, maar blogs over wat ik die week gedaan heb of een shoplog, kom je de laatste jaren niet meer tegen.

Time for change

Na het afronden van mijn opleiding Creatief Schrijven ben ik zoekende naar op welk vlak van het schrijversgebied ik mezelf verder wil gaan ontwikkelen. Een leuke zoektocht! Verschillende soorten teksten schrijven helpt me daarbij. Zo heb ik lalog, maar schrijf ik ook voor het personeelsblad bij de Efteling en neem ik de interviews af, schrijf ik nog steeds korte verhalen en sinds kort waag ik me ook aan gedichten.

Wat schrijven betreft vind ik bijna alles leuk om te doen, maar ik voel en merk wel: lalog.nl mag anders. En die verandering was al ingezet. Onopgemerkt, beetje bij beetje. Hoe ik het ga inrichten weet ik nog niet precies.

alog.nl, blog, blogverjaardag, blog 8 jaar, 8 jaar bloggen, bloggen, blogger, artikelen, mindfulness, website, tekstschrijver, doen waar je blij van wordt, lalog.nl, online logboek

Ik weet wel dat de content nog meer naar mindfulness en persoonlijke ontwikkeling gaat, met een spiritueel randje.

Het is het pad waar ikzelf nu zo’n drie jaar op zit en ik vind het zó leuk en waardevol om mijn kennis en ervaring hierin met anderen te delen! Nieuwe deuren openen, zaadjes planten; dat soort dingen.

Wellicht ga je in de komende maanden een verandering zien in de categorieën, of de indeling van de homepage. Mijn gezinsleven en persoonlijke touch zul je uiteraard blijven zien in de artikelen en columns, maar mijn gezin zelf zal niet meer in beeld komen.

Shift

De focus verschuift steeds een beetje verder de richting op naar waar ik heen wil. Ik neem lalog gewoon mee in mijn eigen shift, en ik loop over met allerlei toffe ideeën! Er zullen lezers afhaken en er zullen weer anderen -like minded- bijkomen. En dat is alleen maar leuk, want zo volgen we allemaal ons eigen pad.

Ben jij nieuwsgierig en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Blijf dan vooral gezellig aangehaakt! Volg je lalog.nl al op Instagram?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *