Mind & body Mind & mindset Personal

Waar ik niet dankbaar voor was in januari…

Lijstjes met dankbaarheden: I’m all for it. Het gevoel van dankbaarheid geeft je zo ongeveer de hoogste trillingsfrequentie: de fijne energie waar jij vanuit kunt geven en ontvangen. De energie die je helpt om de beste versie van jezelf te zijn. Heel eerlijk: ik ben ‘m even kwijt.

New year, new me?

Ik kan de maand zelf niet de schuld geven, al zou het wel lekker makkelijk zijn. Het ligt ook niet aan het nieuwe jaar. Als dat zo zou zijn dan zou ik dingen in het kader van “New year, new me” wel anders aanpakken maar zo werkt het helaas op dit moment even niet. En trouwens, elke seconde kun je er opnieuw voor kiezen om het beste uit jezelf te halen- daar hoeft het geen nieuw jaar voor te zijn.

Normaal neem ik aan het einde van een maand even de tijd om te reflecteren; in mijn journal schrijven waar ik dankbaar voor ben, waar ik trots op ben en welke doelen ik gehaald heb. Veel fijne momenten die je energie hoog houden. Door dit regelmatig te benoemen (op te schrijven) hou je je energie hoog en blijf je in die fijne hoge vibes. En die creëer je helemaal zelf, ik weet hoe het werkt. Maar deze keer bleef mijn pen boven het papier hangen.

Lekker dankbaar…

En ja, natuurlijk zijn er altijd dingen waar ik intens dankbaar voor ben. Mijn mooie gezin, mijn familie, vriendinnen, collega’s, mijn leuke baan, ons fijne huis, mijn eigen studio… En toch hing daar de afgelopen maand een schaduw overheen. Want er waren ook een heleboel dingen niet leuk. En ja: alles wat je aandacht geeft groeit. Dat is zo. Maar het is ook zo dat het niet altijd alleen maar love and light is.

En dat durf ik ook best te laten zien. Want laten we het vooral echt houden, met echte gevoelens. Vandaag koos ik er dan ook voor om in plaats van mijn gebruikelijke lijstje vol met dankbaarheid, een lijstje te maken met dingen waar ik de afgelopen maand niet dankbaar voor was. Ik schreef het op en doorvoelde het eens goed. Ik liet het er zijn.

Waar ik niet dankbaar voor was

Als ik dan toch eerlijk ben, wil ik mijn struggles best met je delen. Want hoewel ik positief ben, bezit over een oneindige dosis passie voor doen waar je blij van wordt en die graag vol enthousiasme overbreng om anderen te inspireren… soms voel ik het ook gewoon even niet. En daarom dat lijstje. En dan staren de dingen op papier me aan. De dingen waar ik niet dankbaar voor was in januari:

– Een heftige paniekaanval tijdens het autorijden in de sneeuw op een gladde snelweg;
– Te weinig rustmomenten genomen;
– Opvlamming van mijn schildklierziekte;
– Pijnlijke peesontstekingen onder mijn rechtervoet;
– Weer terugvallen in het verdriet van geen les meer geven op de sportschool;
– Dat mijn konijn zo vaak chagrijnig deed;
– Een lieve collega die afscheid nam;
– Vermoeidheid;
– De drukte in mijn hoofd;
– Ik was snel geïrriteerd wanneer de kinderen druk waren;
– Ik heb niet goed op mijn eten gelet (teveel gluten, bewerkte voeding);
– Ik dronk echt te weinig water;
– En mijn valkuil: ik sportte teveel en veel te intensief…

Daarboven op sliep ik heel slecht de laatste weken. Dat topt ‘m wel he, die januari.

En nogmaals: ik weet hoe het werkt. En mijn lijstje is natuurlijk een gigantische kettingreactie en de lijst met dankbaarheden is absoluut langer maar hee, wat werkte het goed om die januari zo af te sluiten. Om mijn lijstje- of nou ja: lijst- dan ook lekker in die maand te laten en andere energie mee februari in te nemen. Want zo kan het ook. Het is niet altijd love and light…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *