Lifestyle Personal

Wanneer je reislust nul komma nul is

Bedenkelijk sta ik ten midden van mijn reislustige collega’s. Allerlei bestemmingen worden enthousiast besproken. Ik neem nog maar eens een slok van mijn thee. Dat ze van reizen houden is niet zo gek want ik werk in het toerisme. Sterker nog, ik heb Toerisme gestudeerd. Maar van reizen moet ik niks hebben: mijn reislust is zo ongeveer nul komma nul.

Toerisme?

Ik hoor je denken “Waarom heb je dan Toerisme gestudeerd?”. Daar kan ik heel kort over zijn: dat weet ik zelf eigenlijk ook niet, haha. Of toch wel: het was de opleiding die op dat moment het beste bij me paste. Reizen samenstellen vond ik dan wel weer heel leuk. En de Engelse taal, recreatie en hotels. So there you go. En uiteindelijk werk ik nu ook middenin het toerisme dus zo’n gekke keuze was het niet. Maar dat reizen…

Reislust

Ja, dat mis ik dus: reislust. Ik ben echt liever thuis. Als we met het gezin op vakantie gaan dan is twee weken weg mijn maximum. Ik ga zelfs liever nog korter, maar daar maak ik de rest niet blij mee, dus die laatste vier dagen breng ik meestal tenenkrommend door omdat ik dan naar huis wil. Dit heb ik dus altijd al gehad.

En ik kan echt wel genieten van een andere omgeving vol in de natuur; op pad gaan met mijn gezin en nieuwe plekken ontdekken. Maar ik voel me thuis en in mijn eigen omgeving vaak gewoon veel vrijer en meer ontspannen dan op reis.

Of we nou in onze caravan zitten of in een luxe vakantiehuisje maakt niet uit: na een goeie week wil ik eigenlijk gewoon terug.

Nederland vs buitenland

Ik heb wel gereisd! We zijn twee keer op Curaçao geweest, hebben Aruba, Spanje en Italië bezocht en in 2013 deden we een rondreis van drie weken door het prachtige Noorwegen. Die drie weken was een flinke uitdaging, dat weet ik nog, maar ik heb het wel gedaan. En ervan genoten! Maar ik denk dat ik in die jaren het beetje reislust wat ik had opgebruikt heb, haha, want sindsdien blijf ik het liefst in Nederland.

Camping de witte berg, kamperen, prive sanitair, pretparken, zomervakantie, blog kamperen, caravan, lalog.nl
We hoeven met een vakantie in Nederland nooit lang te rijden met de kinderen en er zijn hier gewoon zoveel mooie plekken! We zijn dit jaar dan ook van plan om dezelfde camping als vorig jaar te boeken. Afgelopen zomer had ik voor het eerst die drang niet zo erg dat ik aan het einde van de vakantie naar huis wilde. Ik genoot van het privé sanitair bij onze kampeerplek en de prachtige natuur waar de camping middenin lag. En niet onbelangrijk: de kinderen hadden het er zo naar hun zin! Daar voelde ik me best wel thuis, zo middenin de natuur, dus dan ga ik met een goed gevoel in de zomer weer terug. Is het toch nog een beetje thuiskomen 😉

En natuurlijk willen we de kinderen meer van de wereld laten zien. Het is leuk en belangrijk voor hun ontwikkeling dus die buitenlandse vakanties zullen er ergens in de komende jaren, als Ben wat ouder is, wel aankomen.

Tot die tijd geniet ik nog even van de vakanties dichtbij huis.

Hoe zit het met jouw reislust?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *