Mind & body Mind & mindset

Waarom lezen zo goed voor je is

lezen, lezen is goed voor je, reading, mindful, mindfulness, aandacht, boeken, boek, blog, blog over lezen, lalog.nl

Lezen voelt als een vakantie voor je hoofd. Hoe fijn is het om jezelf helemaal in een andere wereld te kunnen wanen en even uit te kunnen checken van de realiteit! Ik vind dat dus heerlijk. Inmiddels heb ik een behoorlijke persoonlijke bibliotheek, gevuld met vooral thrillers, tot mijn bezitting. Dat lezen ontspannend is, wist je waarschijnlijk al wel maar welke voordelen heeft het nog meer?

Lezen maar!

In die persoonlijke bibliotheek bevinden zich ook een aantal ongelezen boeken. Boeken die nog gelezen mogen worden, maar ook boeken die ik zonder pardon opzij gegooid heb. Want als een boek me niet pakt dan raak ik alleen maar geïrriteerd tijdens het lezen. Vaak ligt dat aan de schrijfstijl of te weinig actie in de toko. Maar als een boek me meteen vanaf het begin af aan al grijpt dan voelt dat dus als zo’n vakantie. Maar lezen is niet alleen goed voor een vakantiegevoel.

De voordelen van lezen op een rijtje:

  • Lezen verhoogt je concentratievermogen;
  • Het verbetert je geheugen;
  • Het vertraagt dementie en houdt je hersenen actief;
  • Het verhoogt je gevoel voor empathie;
  • Het vergroot je woordenschat;
  • Tijdens het lezen train je mindfulness;
  • Lezen vermindert stress;

Slaap lekker

Ja, lezen dus maar met zoveel voordelen. En mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn; je stressniveau daalt flink door minimaal 6 minuten te lezen voor het slapen gaan. Door te lezen zal je ontspannen en vervolgens sneller in slaap vallen en dieper slapen. Leg dat boek dus maar op je nachtkastje.

Geen idee wat je dan moet lezen? Je kunt gratis twee van mijn korte verhalen downloaden!

Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *