Mind & body Mind & mindset

Kiezen vol vertrouwen: zo doe je dat

keuzes maken, kiezen, gevoel volgen, hoe keuzes maken, je hart volgen, doen waar je blij van wordt, blog, lalog.nl

Kiezen vol vertrouwen, hoe doe je dat als eeuwige twijfelaar? Vind jij het ook zo moeilijk om keuzes te maken en zit jij ook altijd in je hoofd? I know how it feels, en ik weet ook hoe je dit achter je kunt laten en voortaan vol vertrouwen kunt kiezen. Lees je mee?

Lekker vertrouwd

“Wat als”-theorieën: ons hoofd kan er nog al eens mee aan de haal gaan. Geheel onterecht, want ons hoofd is erop getraind om ons in het veilige en vertrouwde te houden. Om toch maar geen stappen te zetten, want wat we kennen voelt lekker vertrouwd.

Best case scenario

Een keuze maken kan dus vaak beangstigend voelen. Ons hoofd is zo geprogrammeerd dat we automatisch uitgaan van the worst case scenario. Maar maak eens een best case scenario! Wees eens net zo creatief! Stel je voor dat je die ene keuze maakt. Hoe beïnvloedt dit je leven dan positief?

Bedenk zoveel mogelijk redenen om het wel te doen.

Hoe voel het als je de mogelijkheden van je keuze bekijkt? Maak een visionboard en laat alles er al zijn zoals jij wenst; laat je verlangen groter zijn dan je angst.

Leren

Leer van je keuzes in plaats van er bang voor te zijn. Wat is nu echt het ergste wat er kan gebeuren? Er zijn geen verkeerde keuzes. Jij maakt de beste keuze die er op dat moment voor jou is. Het brengt je uiteindelijk naar waar je hoort te zijn op elk moment. Je kunt niet falen en je leert van elke situatie. Je hebt een keuze gemaakt: dat is al heel waardevol. Wees mild voor jezelf.

Gebruik je angst

Het is een waardevolle raadgever: je angst laat zien waar je groei zit. Als je angst voelt bij het maken van een keuze dan betekent het dat je uit je comfortzone stapt en dat betekent weer groei. De angst die je voelt is een excitement; het gevoel dat ontstaat wanneer je uit je comfortzone treedt. Het is een soort angst die je energie en alertheid geeft. Gebruik ‘m om vol in je keuze te gaan.

Kies met je hart, niet met je hoofd

Meestal wil je keuzes maken met je hoofd, maar daar is ook waar je twijfels zitten. Je hart weet altijd het juiste antwoord. Begin met kleine dingen en luister naar wat je intuïtie je ingeeft. Een nieuwe jas, een gerecht in een restaurant of een cadeautje voor een vriendin. Als je daar naar durft te luisteren wordt het maken van keuzes een stuk gemakkelijker.

Doen waar je blij van wordt

Jouw keuzes hebben alles te maken met doen waar je blij van wordt. Meer weten? Lees dan zeker het artikel “Doe jij waar je blij van wordt?” voor nog meer inspiratie!

 

 

 

2 gedachten over “Kiezen vol vertrouwen: zo doe je dat

  1. Goed artikel voor hen die twijfelen. Ik ben meestal niet zo’n twijfelaar. Ook niet toen ik direct zei dat ik op kamers wou, terwijl ik maar één kamer had bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *