Mama en zo Mind & mindset Momlife

Meer dan alleen moeder zijn: het mag echt!

Lieve mama: je bent meer dan alleen moeder. Laat die zin even op je inwerken, laat ‘m landen. Wat doet dat met je? Voel je je ook echt meer dan alleen moeder? Of slokt het moederschap en het gezinsleven je ongemerkt op? Tijd om -heel simpel- momenten voor jezelf in te bouwen en daar bewust van te genieten.

Balans

Als moeder van drie weet ik maar al te goed hoe het gaat. Hoe het kan gaan; jezelf helemaal verliezen in het moederen. Been there, done that. En dat gaat niet expres. Het sluipt erin dat je jezelf beetje bij beetje verliest. Gelukkig heb ik tot nu toe altijd op tijd aan de bel getrokken. Mijn eigen innerlijke bel. En inmiddels komt het niet eens meer zover dat ik aan die bel hoef te trekken. Ik kies er heel bewust voor om mijn momenten in te lassen. En dat zijn elke week meerdere momenten. Ik durf zelfs bijna te zeggen dat ik elke dag wel een moment (of meer) inlas…

Broodnodig

Want eerlijk: we hebben het nodig! We hebben het nodig om zo een meer ontspannen moeder te zijn. Een moeder die lekker in haar vel zit en kan doen waar ze energie van krijgt. Energie die je dan weer volop in het moederschap en in je gezin kan stoppen.

Het is broodnodig om als moeder op te laden. En jij weet zelf hoe je dat het beste doet! Zoek het vooral dichtbij, niet te ver weg. Het hoeven geen hele ambities te zijn. Het gaat er vooral om dat jij doet wat je leuk en fijn vindt! Voor de ene mama is dat alleen een wandeling maken, de andere zoekt haar vriendinnengroepje het liefst op en de andere stort zich heerlijk op haar werk. Whaterver works for you, toch?!

is bloggen nog leuk, blog, bloggen, blogger, schrijven, online, lalog, lalog.nl

Dankbaar

En je dan dankbaar voelen voor al die momenten. Dat, echt: dat gevoel, zorgt ervoor dat je je pas echt opgeladen voelt. Ik dompel mezelf graag helemaal onder in schrijfmomenten. Of ik vertrek even naar mijn kleine studio in de achtertuin en sluit mezelf even helemaal af van de rest voor een yogasessie of meditatie. Ik geniet van mijn werk bij de Efteling en de sportlessen die ik doe voelen altijd als een klein feestje. En deze dingen doe ik elke week meerdere keren. Natuurlijk lukt het niet altijd elke dag. Als de man een lange dag op zijn werk heeft en ik ben thuis met de kids dan moet ik ook echt goed zoeken naar een moment voor mezelf. Maar zodra ze dan op bed liggen komen mijn yogamat, laptop en zenmuziekjes tevoorschijn. Of kruip ik vroeg in bed met een goed boek. Ook fijn.

Besef dat je waarschijnlijk meer van deze momentjes kan creëren dan dat je nu doet. En ben je ook bewust van dat je ze doet. Als jouw kinderen merken dat jij lekker in je vel zit, dan voelen zij dit ook aan. Net zoals het ze feilloos aanvoelen wanneer jij op je tandvlees loopt. Aan het einde van je latijn zit omdat jij jezelf jouw eigen momenten niet gunt.

Meer dan alleen moeder zijn? Doen! Vergeet niet om naast jouw rol als moeder ook te ZIJN.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *