Mind & body Mind & mindset Personal

Yoga en workshops: mijn eigen studio is geopend!

yoga, zen studio, yogalessen, yoga Terheijden, workshops, bewustwording, lalog.nl, blog
Misschien had je het al gezien: mijn eigen studio is open! Feest! De eerste lessen gaan halverwege oktober van start, de inschrijvingen zijn geopend. De Zen Studio is een kleinschalige studio vol met yoga, bewustwording en workshops. Vol met zen dus. Klinkt heerlijk he? Als je hier vaker komt lezen dan weet je misschien ook dat ik er zo’n twee jaar over getwijfeld heb om dit wel of niet te gaan doen…

Uit je hoofd

Ik zat namelijk nogal in mijn hoofd met al mijn twijfels. Die gingen een compleet eigen leven leiden. Hoeveel ik ook geleerd heb en mezelf ontwikkeld heb de afgelopen jaren; dit komt nog wel eens om de hoek kijken. Wat begon als een fantastisch idee werd omgevormd tot iets heel moeilijks. Terwijl dit juist zo’n natuurlijk pad voor me is! Zoveel jaren lesgegeven op de sportschool, een passie voor yoga en een kleine studio die we in 2020 lieten bouwen naast onze nieuwe schuur… Eén plus één is twee, zou je denken. (Hup, ga je weer met dat denken 😉 ) Maar een hoop onzekerheid en angst zorgden ervoor dat ik de stap toch elke keer niet nam.

Eng

Maar het idee van een eigen studio kwam steeds maar weer bij me terug. De beelden dansten helder door mijn hoofd. Ik durfde het alleen niet te voelen en niet echt toe te laten. Want veranderingen zijn eng. Dingen anders gaan doen is eng. Mensen in mijn personal space laten is eng. Ik voel me dan ook mega kwetsbaar. Dat klinkt misschien gek, want lesgeven op de sportschool voor 20, 30, 40 man was nooit een probleem maar yogalessen en workshops in mijn eigen ruimte voor een klein groepje voelt wel heel erg spannend.

Spannend omdat dit echt helemaal van mij is. Ik laat mezelf zien, niet de Wendy die jarenlang als een beest op het podium allerlei sportlessen gaf. Die is er ook nog wel, maar dit voelt natuurlijk compleet anders en heel dichtbij. En daarom is het zo eng. Maar ik doe het toch.

De Zen Studio

En dat kostte me een hoop shadow work, tranen en het loslaten van oude overtuigingen. Dit allemaal met de liefdevolle steun van vriendinnen, coaches en manlief. Want ja, inderdaad: de ruimte heb ik! En de opleidingen en ervaring ook! So here we go.

Mijn studio is geopend! De Zen Studio is een plek waar ik anderen kan inspireren. Inspireren met een stukje bewustwording, ontspanning en balans. Maar ook met het bezig zijn met je lijf. Gezondheid. En uit je hoofd gaan.

Volgende week gaan de eerste yogalessen van start en ik heb er super veel zin in! Er is zelfs al een tweede groep en ook een derde groep staat op de planning! Het voelt fantastisch dat ik mensen iets moois kan meegeven op deze manier. Naast de yogalessen komen er ook fijne avonden die helemaal in het teken staan van mindfulness en selfcare.

Ik weet zeker dat ik zelf ook heel veel ga leren van deze reis en voel me super dankbaar voor alles wat ik nu kan gaan doen. Dat ik mezelf toelaat om dit te gaan doen. Want dat is het vooral. Het gaat erom dat we blij worden van wat we doen, dat we daar energie van krijgen. Dat is waar ik voor sta en ook mijn kinderen wil meegeven. Having fun in life, wat dat is waar het echt om gaat. Daar ga je van stralen en dat zendt je uit. Zo kun je mensen inspireren en iets waardevols toevoegen. Mooi he? Dat kun jij ook!

Ben je nieuwgierig naar mijn kleine studio? Neem een kijkje op www.zen-studio.nl!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *