Interieur & thuis

Nooit meer uit bed met het fijnste beddengoed!

bed, beddengoed, slapen, dekbed, hoeslaken, kussens, dekens, slaapkamer, blog beddengoed, blog dekbed, dekbedovertrek, blog, mamalifestyleblog, mamablog, lalog.nl, lalogblog, lalog

Niks lekkerder dan vers, schoon beddengoed op je bed! En af en toe zou ik er dan ook gewoon het liefst de hele dag in weg willen kruipen. Maar dat wordt lastig met drie kleine kinderen om me heen. Maar ik pak mijn momentjes wel als de man thuis is. Even een uurtje richting onze slaapkamer. Netflix aan, verse kop gemberthee op mijn nachtkastje en een goed boek binnen handbereik. Heerlijk even wegzakken tussen de kussens en opladen met een beetje me-time.

Winterdekbed, please!

bed, beddengoed, slapen, dekbed, hoeslaken, kussens, dekens, slaapkamer, blog beddengoed, blog dekbed, dekbedovertrek, blog, mamalifestyleblog, mamablog, lalog.nl, lalogblog, lalogWanneer wissel je nou van zomer dekbed naar het winter exemplaar? De herfstvakantie vind ik altijd een perfect moment om ons winterdekbed weer tevoorschijn te halen. De man vind het iets minder perfect, maar hij is dan ook verre van de koukleum die ik ‘snachts ben. De meeste mensen wisselen in oktober naar het winterdekbed en in april weer naar het zomerdekbed.

De kwaliteit van een luchtig zomerdekbed en een comfortabel winterdekbed zijn erg belangrijk voor een goede nachtrust. Zo zijn er verschillende soorten vullingen waar je uit kunt kiezen en die de warmte en zwaarte van het dekbed bepalen.

Mooi beddengoed

Wie houdt er nou niet van mooi beddengoed? Mooi beddengoed maakt je bed, en zelfs je hele slaapkamer, af! Maar naast een dekbedovertrek dat mooi in je slaapkamer staat, is een hoeslaken van goede kwaliteit ook belangrijk want: goed voor je nachtrust én je matras. Wist je dat je per nacht wel 3 tot 4 liter vocht verliest? Met een hoeslaken van goede kwaliteit zorg je ervoor dat het vocht niet in je matras trekt, waardoor deze veel langer mee gaat, en dat je droog en koel kunt slapen. En fijn slapen is niet onbelangrijk voor moeders 😉

Zo slaap je pas écht lekker

Ik word pas echt uitgerust wakker (ja, als de kinderen doorslapen inderdaad…) als ik op mijn eigen hoofdkussen kan slapen. Een hoofdkussen is echt super persoonlijk. Als je er niet ontspannen op kan liggen, dan heb je er overdag ook last van. Een stijve nek, hoofdpijn… liever niet. Maar hoe maak je nou een goede keuze voor je hoofdkussen? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten op de markt. Een wollen kussen, hypoallergeen kussen, traagschuim kussen en een bamboe kussen zijn bijvoorbeeld al zo verschillend van elkaar. En na één nachtje slapen weet je vaak nog niet of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wist je dat er ook hoofdkussenwijzers bestaan? Dat helpt je al een eind op weg bij kiezen van het juiste kussen!

Ik hoop dat ik snel weer een momentje kan pakken tussen de kussens en het dekbed met een kop thee, of misschien beter nog: een glas witte wijn 😉 Hou jij ook zo van die momentjes? En ik ben benieuwd of jullie je zomerdekbed ook al ingewisseld hebben voor de wintervariant?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Lalog.nl op Instagram
Lalog.nl op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *