Kids Mama en zo Momlife

Spontane dingen doen als je kinderen hebt? Dat kan nog steeds!

plog, kasteel, weekendje weg, kasteeltuinen, Limburg, Arcen, Chateau de Raay, kasteel Baarlo, hotel Baarlo, mamablog, mamalifestyle, blog, lalogblog, lalog, lalog.nl
Spontane dingen doen als je kinderen hebt? Ja, dat kan gewoon nog steeds hoor! Ik zeg niet dat het makkelijk is want soms heb je een hele planning en organisatie nodig maar soms… Soms lukt het gewoon ineens wél om iets spontaans te doen met of zonder de kinderen. Mij lukte het ook, deze dingen deden wij heerlijk last-minute ♥

Met of zonder kinderen

Toegeven: met één kind was het een stuk makkelijker om alles te blijven doen. We namen Noor gewoon mee en that’s that. En voor de opa’s en oma’s was één kleinkind ook een stuk makkelijker te doen. Maar toen kregen we Lot en het was ineens een stuk lastiger met twee kindjes om spontane dingen te gaan ondernemen. Ik bedoel: een peuter en een baby. Er moest elke keer zoveel mee! Of één van de twee was niet fit/vervelend/ziek/moe en dan laat je dingen ook al sneller zitten want als je dan ergens naartoe gaat wordt het voor niemand leuk…

Nu de meiden drie en vijf jaar zijn, is het al weer een stuk makkelijker dan in de babyperiode en daar maken wij dan ook graag gebruik van, haha. Spontaan een weekendje weg (met én zonder kids), zomaar uit eten, ergens gaan lunchen, naar zee rijden… we genieten heel erg van dit soort dingen. En dat doen we nu nog maar even want ergens eind oktober / begin november komt onze baby boy erbij en zitten we weer in de luiers, flesjes, hydrofiele doeken en sudocrème, haha. Love it, maar het spontane staat dan weer even op een laag pitje denk ik 😉 Geeft niets, dat komt weer wel en dat weten we, want dit zijn de spontane dingen die we de afgelopen tijd wél deden…

Weekendje Brugge

brugge, weekend, weekendje weg, overnachting, Ibis, hotel, plog Brugge, Belgie, blogger, mamablog, op reis, mamablogger, lalog.nl, lalogblog, lalog

Vorig jaar kregen we de kans om heel goedkoop een hotelovernachting van Wim z’n broer over te nemen. Een dag van te voren peilde ik bij mijn ouders of de meiden mochten komen logeren en het was geregeld! Na mijn werk reden we naar Brugge voor twee heerlijke dagen met z’n tweetjes. Wat hebben wij dat weekend genoten ♥

Lunchen met de meiden

lunchen, pannenkoeken, pannenkoekenrestaurant, de Koeckers, Den Hout, kinderen, kinderrestaurant, spontaan, mamalifestyle, mamablog, lalog, blog, lalogblog, lalog.nl
Op een studiedag van Noortje’s school nam ik de meiden lunchen bij pannenkoekenrestaurant De Koeckers in Den Hout! Dit is een paar weken geleden. Het was regenachtig en we verveelden ons… Hier zijn we wel een paar uur zoet geweest met al die speelgelegenheden erbij 🙂 Dit was zo’n leuke middag met z’n drietjes.

Nachtje weg
weg met kinderen, weekendje weg, spontaan, stacaravan, gezin, doen met kinderen, mamalifestyle, mamalifestyle blog, blog, lalog.nl, lalog, lalogblog

Spullen pakken en gaan, was het motto! Een maand of twee geleden was het ineens zulk lekker weer in het weekend. Ik kon eerder weg op mijn werk en belde Wim of hij ook zin had om een nachtje weg te gaan met de meiden. Natuurlijk had hij dat! Wim pakte de spullen, ik reed naar huis en vlak voordat we vertrokken boekten we snel een stacaravan op een camping in Limburg 🙂

Uit eten en middagjes Efteling

zusjes, meiden, meisjes, meisjesmama, momlife, sisters, girls, mamablog, momblog, mamalifestyle, mamalifestyleblog, blogger, lalogblog, lalog.nl, lalog
Omdat ik bij de Efteling werk kunnen we gaan wanneer we willen! We verassen de meiden dan ook regelmatig met een middagje naar ons favoriete park, dat doet het echt altijd goed. Al is het alleen om een rondje sprookjesbos te doen en een waterijsje te eten: top middag gegarandeerd!

Uit eten gaan met Noor en Lot doen we ook regelmatig, al is het na anderhalf uur wel echt kaar, haha. Maar dat weten we van te voren en dat is ook gewoon prima. Kinderboerderijen bezoeken, picknicken in het park, een middagje naar het bos: het hoeft allemaal niet zo bijzonder te zijn. Dat worden die momenten wat mij betreft vanzelf als je samen bent ♥

Lukt het jullie om nog spontane dingen te doen als ouders zijnde?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 
Volg lalog.nl voor de gezelligheid ook op Instagram en Facebook!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *