Mama en zo Zwanger

7x: Dit is anders tijdens de derde zwangerschap

buik, zwanger, zwangerschap, mamablog, La Log
Ooit schreef ik al eerder in een artikel over dat het niet te doen is om zwangerschappen te vergelijken. Maar ik doe het lekker toch. Natuurlijk doe ik dat, want dit is inmiddels mijn derde. Er zijn dan ook heel veel herkenbare dingen die ik nu ervaar, zie en voel maar ook dingen waarvan ik denk ‘Okeee’, haha. En die dingen omschrijf ik in dit artikel. Gewoon, voor de leuk. En als vergelijkingsmateriaal 😉

7 x huh?

1. De vermoeidheid duurde zoveel langer!
Is het mijn leeftijd? Het feit dat het de derde zwangerschap voor (aanslag op 😉 ) mijn lijf is of omdat ik al twee kindjes heb rondstruinen? Ja, alle drie die dingen bij elkaar waarschijnlijk, maar die intense vermoeidheid die bij de vorige twee keren rond de dertien weken wel over was, duurde nu tot zeker twintig weken. Okeee.

2. Non-fit-mom
Nou haat ik de term fit mom, laat dat even duidelijk zijn, maar niet zwanger ben was ik über fit met m’n sportlessen geven, ambassadeurschap voor House of Workouts en eigen trainingen. Tijdens mijn andere zwangerschappen was ik ook nog redelijk fit en gaf ik nog best lang les. Maar nu. Nu dus niet. Net voor de twintig weken stopte ik met mijn lessen en nu ben ik af en toe nog sloom aan het “sporten” op de crosstrainer en met wat suffe oefeningen. Ik heb de energie gewoon echt niet. Ik ben moe, slaap al slecht en voel me dus alles behalve fit. Of dat nog helemaal terug komt weet ik niet, ik heb ook niet echt de energie om daarover na te denken.

3. Bandenpijn
Bandenpijn dacht ik wel te kennen. Dat trekken van die banden waar je baarmoeder aan hangt vond ik vooral vervelend als ik in bed op mijn zij lag en verder had ik er niet zoveel last van. Maar deze zwangerschap is het weer anders. In het begin had ik al onverklaarbare steken in mijn -vooral rechter- zij en het was al helemaal niet te houden als ik moest plassen. Zo onverklaarbaar vond de verloskundige het niet want het klonk haar precies als bandenpijn in de oren. Bandenpijn 2.0 dan dus.

buik, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, derde kindje, babybuik, pregnant, belly, babybump, mama en zwanger, zo die buik, mamablog, momblog, lalogblog, lalog.nl, lalog
4. De hormonenstorm
De hormonenstorm. Een aantal weken geleden schreef ik er al uitgebreid over want ik moest het hoognodig kwijt. Die hormonen die een loopje met me nemen… niet normaal. Dat kende ik dus niet zo op deze manier en ik had het ook liever overgeslagen. De man ook trouwens 😉

5. Where’s my pigmentstreep at?
Had ik tijdens de zwangerschappen van Noor en Lot zo’n prachtige, verticale pigmentstreep over mijn buik lopen, nu is ‘ie ver te zoeken. En aangezien ik richting de dertig weken ga verwacht ik ‘m ook niet meer.

6. Geen bekkenpijn!
Ik heb (nog) nauwelijks last van mijn bekken! Waarschijnlijk heb ik dit dan weer te danken aan punt 2.  Hooguit merk ik dat het allemaal wat weker en onstabieler wordt en ook dat voelt niet altijd fijn maar die continue pijn die ik ken uit de vorige zwangerschappen heb ik gelukkig nog niet.

7. Nog meer kilo’s
Wist ik het bij mijn eerste zwangerschap bij dertien kilo en mijn tweede bij zeventien kilo te houden, deze keer ga ik daar dus echt wel overheen (blame it on punt 2!). De Buik was dan ook al met acht weken aanwezig. Nou had ik voor deze derde zwangerschap wel een lager gewicht dan normaal dus een aantal kilo’s kan ik wel verklaren maar de rest… Al met al ben ik blij als ik het voorin de twintig kilo kan houden, mensen. En dan weer gauw een fit mom worden. Ha! (Hahahaha)

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

lalog op Instagram en Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *