Kids Mama en zo

5x: Daarom samen boekjes lezen met je kind!

boekjes, boeken, voorlezen, boekjes lezen, dreumes, peuter, waarom voorlezen, kinderen, kinderboeken, kind, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl
Boekjes lezen. Kleine Lot van twee is er gek op! Bij welke leeftijd het nut heeft om te beginnen met voorlezen en welke 5 voordelen het heeft lees je vandaag op lalog.nl! Hier in huis zijn de meiden er gek op en ik stimuleer dat zeker! Ons kleinste meisje heeft een nog grotere liefde voor het bedrukte papier met de harde kaft dan haar zus. Bij ons in huis is dan ook een vrij indrukwekkend aantal baby-, dreumes- en peuterboeken te vinden. En naast het feit dat het een hele leuke bezigheid is, is het ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling van je kind. Welke voordelen het heeft? Lees verder!

Voorlezen omdat:

1. Het de fantasie van je kind prikkelt
Je kind leert zich een voorstelling te maken van dingen die hij of zij nog niet gezien of meegemaakt heeft en een grote fantasie zorgt weer voor veel creativiteit!

2. Het de woordenschat vergroot
Door plaatjes te bekijken en te benoemen leert je kind hoe iets heet en pikt hij of zij nieuwe woorden op.

3. Je het concentratievermogen en de luistervaardigheid van je kind traint
Door samen te lezen of voor te lezen raakt je kind vertrouwd met taal (zinnen en uitdrukkingen) en leert het zijn of haar aandacht erbij te houden.

4. Het de sociaal-emotionele vaardigheden stimuleert
Er gebeurt veel in het leven van je kind: de eigen ontwikkeling, een broertje of zusje erbij, de eerste keer naar de kinderopvang of naar de kleuterklas… Door samen te lezen over herkenbare situaties kan het je kind helpen om indrukken en gebeurtenissen beter te verwerken. Tijdens het voorlezen leeft je kind zich in de figuren uit het verhaal, zo leert hij of zij om zich in te leven in iemand anders zijn gevoelens.

5. Het je kind motiveert en leert om zelf te gaan lezen!
En dat is een belangrijke basis voor veel leervakken op school.

boekjes, boeken, voorlezen, boekjes lezen, dreumes, peuter, waarom voorlezen, kinderen, kinderboeken, kind, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

Wanneer beginnen met (voor)lezen?

Vanaf het moment dat je baby 3 maanden oud is, heeft hij al iets aan “voorlezen”! Herkenbare dingen aanwijzen en laten zien in een knuffel- of badboekje is leuk en leerzaam voor je kindje. Herhaling van de plaatjes en het benoemen ervan zijn een aanrader. Grote kans dat je kindje later de woorden mee hardop gaat zeggen wat goed is voor zijn of haar taal- en spraakontwikkeling!

Wij blijven elke dag vrolijk verder lezen en plaatjes aanwijzen 🙂 Houdt jouw kindje ook zo van boekjes lezen?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Lalog.nl op Facebook
Lalog.nl op Instagram

2 gedachten over “5x: Daarom samen boekjes lezen met je kind!

  1. Hier is elke leeftijd dol op lezen! Van prentenboeken tot tiener griezels… Ze hebben altijd boeken liggen op hun nachtkastje… Een gezonde tip, zeer belangrijk in het opgroeien. Mooie blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *