Kids Mama en zo

Bijna naar de basisschool

basisschool, kleuter, kind, loslaten, basisschooltijd, babytijd, moeder zijn, mamablog, lifestyleblog, lalogblog, la log, lalog.nl
Help, mijn oudste meisje gaat bijna naar de basisschool! Vorige week was ik nog zwanger van haar, zeg maar. Zo lijkt het in ieder geval. En nu. Nu ben ik zo’n moeder die er dus emotioneel van wordt dat haar oudste kind naar de basisschool gaat, haha. Blijkbaar is het nogal een ding voor me 😉 . Wat we aan voorbereiding op deze nieuwe periode gedaan hebben en hoe Noor het als introvert en verlegen meisje vind om naar school te gaan lees je vandaag!

Daar gaat mijn kind!

Oh, god, dat loslaten he. Dat is denk ik voor de meeste moeders wel erg lastig. Voor mij in ieder geval wel. Ik herken het dan ook totaal niet dat sommige mama’s het zo heerlijk lijken dat hun kind naar school gaat. Op het feit na dan dat Noor er echt wel aan toe is. Ook zoiets. Ik dacht echt dat dat complete onzin is want “Hoezo is zo’n kind daar dan aan toe?” dacht ik dan, maar jawel! Noor gaat twee dagen in de week naar de kinderopvang en op de dagen dat ze thuis is verveeld ze zich sinds een maand of drie te pletter als kleine zus Lot haar middagslaapje heeft. Twee uur lang weet ze dan niet wat ze met zichzelf aan moet. Ze vind niks leuk, heeft nergens zin in, pfff oké, duidelijk gevalletje van “ze is toe aan school”.

Vingino, kinderkleding, meisjeskleding, meisjesoutfit, kids jeans, kinder outfits, zomerkleren meisjes, blog Vingino, mamablog, lifestyleblog, mamalifestyleblog, la log, lalog.nl

Voorbereiden op de kleuterklas

Introvert, verlegen, afwachtend, lief… Dit is Noor in een notendop en ze vindt nieuwe dingen dan ook altijd erg spannend. Gelukkig komt ze bij haar beste vriendinnetje Roos in de klas. Het geeft me rust dat ze een vertrouwd vriendinnetje om zich heen heeft en ze zich daarom wellicht wat opener opstelt tegenover andere kinderen. En weet je, voor elke kleuter is voor het eerst naar school gaan spannend dus de juffen zullen dat ook wel gewend zijn.

Wat we aan voorbereiding op haar nieuwe avontuur hebben gedaan? Noor gaat sinds dit jaar op donderdag naar een voorbereidende groep op de kleuterklas bij de kinderopvang. Een soort voorloper ervan zeg maar. Daarnaast zijn we twee keer op school gaan kijken en hebben we een kennismaking gehad met juffen, het lokaal en andere kindjes die ook na deze zomer starten. En het voordeel dat we hebben: Noor kijkt vanuit haar slaapkamerraam zo de kleuterklas in! Wij wonen namelijk letterlijk aan het schoolplein dus vanuit de klas heeft ze straks ook een vertrouwd uitzicht: ons huis en haar eigen slaapkamer! Ik vertrouw erop dat het helemaal goed gaat en dat ze het vooral heel leuk gaat hebben op school. Dit neemt trouwens niet weg dat ik er een beetje de zenuwen van heb hoor, haha! Hoort erbij denk ik dan maar.

19 Augustus wordt Noor 4 jaar en de 20ste is het zover: haar eerste schooldag! De broodtrommel is huis en de rugzak hangt klaar voor gebruik…

Gaat jouw kindje na deze zomer ook voor het eerst naar school?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

 

La Log op Instagram
La Log op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *