Kids Mama en zo

Peuter life: over tanden poetsen, middagslaapjes en zindelijkheid

peuter life, peuter, peuterpuberteit, middagslaapje peuter, tanden poetsen peuter, zindelijkheid peuter, mamablog, mamalifestyleblog, la log, lalog.nl

Peuter life… dat kan best pittig zijn. Onze grootste kleine meid wordt deze zomer vier jaar. Vier!! En het is geweldig om moeder te zijn van mijn mooie, lieve Noor. Ik ben super trots op mijn knappe kind maar natuurlijk is het heus niet alleen maar “jeej”. Want peuters zijn soms best intens. Hoe het bij ons gaat met driftbuien, zindelijkheid, wel of geen middagslaapjes en het tandenpoets-drama vertel ik vandaag op de blog.

Eerlijk over moederschap

Alleen maar liefde voor mijn meiden! Ze zijn lief (meestal, haha), grappig, verzorgend, geïnteresseerd en leergierig. Maar laten we eerlijk zijn: met een peuter in huis die bijna vier jaar is kan het soms best een uitdaging zijn om een dag leuk en soepel te laten verlopen. Lees verder hoe deze volgende vier typische peuterdingen bij ons in huis gaan…

Het middagslaapje
Welk middagslaapje? Alleen na haar peuterzwemles op zondagochtend gaat ze in de middag nog naar bed omdat ze het dan echt nodig heeft en heel af en toe zo een keertje door de week maar meestal blijft ze gewoon wakker. Natuurlijk vind ik dat niet altijd een goed idee want soms is ze echt nog wel toe aan een slaapje na een drukke dag of in een flinke groeispurt maar ik weet dat ze toch uit bed komt als ik haar tegen haar zin in op bed leg. Dan wordt het drama want ze wil niet slapen. Zucht.  En dat merken we dan aan het einde van de middag…

Tanden poetsen
Op het moment gaat dit heel goed! We zingen er een tandenpoetsliedje bij en zonder gedoe laat Noor heel goed haar tanden poetsen. Vaak wil ze er zelf ook nog even met de tandenborstel overheen, helemaal prima gaat dit dus! Het tandenpoetsliedje hebben we trouwens geïntroduceerd op een moment dat tanden poetsen een minder gewilde activiteit was bij Noor, haha, en het werkt dus goed 😉

Zindelijkheid
Noor is al een hele tijd zindelijk. Ook ‘s nachts draagt ze geen luier meer en laten we haar nog even plassen voordat we zelf naar bed toe gaan. Zo fijn dat dit goed gaat. Ik vind het echt super intensief om met die zindelijkheid bezig te zijn. Ze was wel binnen een week zindelijk en hoe ik dat deed lees je in het artikel “Je peuter zindelijk maken”. Ze doet dus alles zelf wat bij het “naar de wc gaan” hoort. No drama here!

Peuterpuberteit
Did anyone say drama? Haha, ja onze Noor kan er wat van maar dat geldt denk ik voor elke peuter 😉 Ze kan af en toen flink dramatisch doen om, tja, niks. Frustrerend als je midden op straat staat of in een drukke apotheek. Je kunt er als moeder compleet niks mee dus ja, als er een driftbui op komst is in het openbaar dan laat ik het maar gebeuren. Tot op zekere hoogte natuurlijk want anders krijgt ze gewoon straf. Dan zet ik haar thuis in de gang als straf of ontzeg ik haar bepaalde dingen. Niet leuk en vet moeilijk, maar het hoort erbij denk ik dan maar. “Het is een fase” gaat op dit soort momenten herhaaldelijk als een mantra door me heen. Ik hoop altijd maar dat ze haar zusje niet mee neemt in die buien want dan heb ik er twee die zo tekeer gaan maar meestal is het gauw over en zijn we er weer even vanaf.

Gelukkig zijn er super veel leuke peuterdingen en overheersen die leuke momenten! Het is heerlijk hoe eerlijk die peuters zijn en hoe erg ze in hun eigen fantasie en beleving kunnen zitten. De logica van peuters is vaak ook zo grappig en ook hun uitspraken zijn om in lijsten. Gelukkig horen deze dingen ook allemaal bij die fase 🙂

Hoe gaan de dingen bij jou thuis?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram♥
Like op Facebook!

 

Eén gedachte over “Peuter life: over tanden poetsen, middagslaapjes en zindelijkheid

  1. Vooral die peuter/kleuter puberteit hé. Mijn jongste, nu 5, kan er ook wat van hoor. Mijn meiden (10 en 7) konden puberen, maar die zoon van mij! Al van zijn eerste jaar kon hij er wat van. Kopstoten geven, stampen op de grond. Afgelopen weekend was het ook weer prijs… I feel you!
    Troost kan ik niet bieden 😉 De kids van mijn vriend (16, 15 en bijna 12) blijven doorpuberen. Alleen de ‘manier van’ veranderd…
    Haha, de geneugten van het ouderschap. Gelukkig zijn er nog zoveel andere, veel toffere en liefdevollere momenten <3
    #LennaDuFin ..xXx..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *