Lifestyle Mama en zo Personal

Uitstelgedrag

uitstelgedrag, uitstellen, huishouden, schoonmaken, to do list, poetsen, blog, lifestyle blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl
Uitstelgedrag, ik denk dat iedereen het wel kent. Ik ook. Een simpel “ik doe het zo wel” wordt een hysterisch gebed zonder eind want uiteindelijk heb je in de meeste dingen gewoon geen zin. Je hebt tenslotte wel wat beters te doen, maar hallo, die ramen wassen zichzelf niet! En je zou toch denken dat bij een Efteling-medewerker de kabouters het werk wel doen, maar ook dat is een leugen. Mama moet het zelf doen en deze dingen stelt mama het liefst zo lang mogelijk uit…

Huishouden

Nou heb ik daar eigenlijk geen probleem mee want ik wil mijn huis graag opgeruimd en schoon hebben anders wordt ik heel onrustig, maar er zijn dingen die ik dus echt wel uitstel:

1. De vaatwasser uitruimen
Gatverdamme. Ben ik de enige die dit een k** klus vind? Als ik geluk heb doet Wim het want hij weet dat ik het vervloek. Geen idee eigenlijk waarom ik er zo’n hekel aan heb, maar echt, ugh!

2. Ramen zemen
Hahahaha, dit doe ik echt te weinig want dan denk ik: wie ziet dat nou? Nou, mijn moeder dus…

3. Strijken
Dit stel ik niet uit, ik doe het gewoon niet. Nooit.

4. Onkruid weghalen
Dit is ook zoiets. Dan doe je dat en nog geen twee weken later is het gewoon weer terug en het kost zoveel tijd. Ik ga dan liever sporten 😀

uitstelgedrag, uitstellen, huishouden, schoonmaken, to do list, personal, doelen, to do list, poetsen, blog, lifestyle blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Personal

Dit is nog het ergste want ik kan me er zo aan irriteren dat ik sommige dingen en doelen die ik belangrijk vind uitstel. Dit is mijn top vier:

1. Verder gaan met mijn schrijfcursus
Ooooh, dit is zo erg joh. Ik ben er in 2013 mee begonnen en ik heb nog ruim een jaar om deze cursus af te maken maar er komt zoveel tijd in te zitten dat ik het elke keer uitstel en ja, daar baal ik stiekem wel heel erg van. Of ik ‘m ooit ga afmaken? Als ik het blijf uitstellen dus niet (sukkel).

2. Bloed laten prikken
Bleh, hier ben ik echt geen fan van! Voor het testen voor mijn schildklierwaardes moet ik regelmatig bloed laten prikken. Waarom ik dit elke keer uitstel snap jij ook 😉

3. Drie kilo afvallen
Haha, een overblijfsel van mijn tweede zwangerschap en ik kan me er steeds niet toe zetten om die laatste twee, drie kilo’s eraf te krijgen. Tot vorig jaar sportte ik nog zeker acht, negen uur in de week dus na de eerste zwangerschap vlogen de kilo’s er vanzelf af maar sinds ook Lot geboren is doe ik het wat rustiger aan omdat ik niet de hele tijd wil bezig zijn met sporten en werken. Ik sport nu nog zeker drie tot vier keer per week. Als die drie kilo’s daar niet van weg gaan samen met gezond eten en af en toe zondigen, tja… dan stel ik het nog wel even uit.

4. Bloggen
Soms hoor! Haha! Want soms dan lukt het gewoon even niet. Geen tijd, geen inspi dat soort dingen.

Ik ben benieuwd: welke vormen van uitstelgedrag vertoon jij?

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

Like La Log.nl op Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen!

6 gedachten over “Uitstelgedrag

  1. Haha, héél herkenbaar! Strijken doe ik ook nooit, de was opvouwen/opbergen (en dan vooral ondergoed en sokken, al die kleine k*t dingen vind ik zoooo irritant) alleen als mijn man voor de 100ste keer loopt te zuchten als hij weer geen onderbroek kan vinden, de vaatwasser uitruimen doe ik omdat anders het aanrecht weer vol staat en ramen zemen omdat ik anders op een gegeven moment niet meer naar buiten kan kijken. Maar dat laatste doet mijn man eigenlijk al voordat ik me er toe kan zetten, dus dat is mooi. 😛 Ik ben gewoon niet gemaakt voor het huishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *