Lifestyle

Professioneel theeleuten

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nlTheeleuten. Ik hou ervan. En aangezien ik geen koffie lust (geloof me, ik zou het willen met twee jonge kids in huis!) leut ik heel wat af, haha. De standaard theezakjes uit de supermarkt kennen we allemaal wel, maar wist je dat je het thee drinken ook naar een hoger niveau kan tillen? Een vriendin en ik probeerde de heerlijke theetjes van Simon Lévelt. Hoe dat smaakte? Je leest het vandaag op de blog!

Theetje doen?

Appte ik mijn vriendin Lindsay laatst want wij doen heel graag een theetje. En dat doen we ook al heel lang aangezien we al -jawel- 33 jaar vriendinnen zijn. En je kunt wel stellen dat wij ervaren theedrinkers zijn. En gek op kokos. Dus dat er thee met kokossmaak aanwezig zou zijn was vanzelfsprekend.

Pakketje

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Misschien dat je het merk Simon Lévelt wel kent vanwege hun, volgens mijn man, “goeie koffie”. Nou, ik lust geen koffie- zelfs geen met melk overgoten latte- dus ik hou het bij de thee. En voor thee moet je dus ook bij Simon Lévelt zijn! Een tijdje terug kwam mijn fijne pakketje met deze profi thee dus binnen!

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl
Het pakketje bestond uit drie heerlijke smaken verse thee, een thee-ei in de vorm van een hartje en een hele toffe mok! Dat zou helemaal goed komen met die thee-date. Toch?!

Theeleuten maar!

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

De date was gepland. Vriendin Lindsay kwam op een donderdagavond langs en de geurende zakjes met thee stonden al klaar! Gezellig! We starten onze avond met een hoop geklets en de Rooibos Kokos Cacao thee. Jawel, daar is ie hoor! Onze verwachting lag hoog want: kokos. Nou rook deze thee vooral naar de cacao. En ik lust dus geen koffie! Oeps. Maar gelukkig smaakte de thee heerlijk zacht. Een volle smaak. Heel anders dan uit een supermarkt theezakje!

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Tussen het drinken door moesten er natuurlijk foto’s voor de blog gemaakt worden. Twintig minuten, heel wat lachstuipen en mislukte selfies verder, was dit het resultaat, haha! Ondertussen vragen wij ons nog steeds af hoe andere mensen nou wel gewoon leuke selfies kunnen maken en wij uhm, dus niet 😉 Verder aan de thee dus maar! De Tropical Fruit Bio was aan de beurt en wat rook deze lekker! De thee met de gedroogde stukje fruit gingen in het thee-ei en wij genoten van een fruitig theetje. Van ons had deze wat zoeter gemogen, maar toch was ie ook erg lekker!

theetjes, thee, thee drinken, thee testen, theeleuten, Simon Levelt, thee date, blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Husband kwam thuis! Die strikte we meteen maar voor wat foto’s terwijl wij met de laatste theesmaak Rooibos Vanille proostten! Ook deze was erg lekker. Een volle rooibossmaak was aanwezig met een vleugje vanille. Een goede afsluiter van een geslaagde thee-date. Wij gaan zeker vaker met de thee van Simon Lévelt proosten! Mijn favoriet was de eerste kop thee: de Rooibos Kokos Cacao.

En wat vond Lindsay ervan?

“We beginnen met de Rooibos Kokos Cacao thee. Allebei helemaal weg van kokos dus we zijn benieuwd! Bij het openknippen van het zakje valt ons op dat de thee lekker sterk ruikt, jammie! De cacaogeur overheerst maar de thee ruikt prima. Nu komt het thee ei van pas en mag deze zijn werk gaan doen. 5 minuten later kunnen we gaan proeven. De thee heeft een lichte/zachte smaak en omdat de cacaogeur nog steeds aanwezig is proeven we die het beste. Omdat wij enorm fan zijn van kokos had er wat ons betreft meer kokossmaak aanwezig mogen zijn, die missen we een beetje.

Op naar thee twee. We kiezen nu voor de Tropical Fruit Bio. Deze thee ruikt ook erg lekker en we zijn benieuwd naar de smaak. Het uitgeklopte en schoongemaakte thee ei wordt er weer bij gehaald en wordt gevuld met een paar schepjes van de tropical fruit thee. Een paar minuutjes wachten en onze smaakpapillen kunnen weer aan de gang. Deze thee smaakt wat zurig, en ieder zijn ding natuurlijk, maar wij houden meer van een zachtere smaak. De geur en de smaak zijn goed aanwezig dus als je van zurige thee houdt dan is dit een aanrader.

Lest best? Op naar thee nummer drie Rooibos Vanille Bio. Bij het openknippen van het zakje komt de bekende rooibos geur je tegemoet. Van het thee ei wordt weer het een en ander verwacht en hij doet wederom zijn werk want wij zitten een paar minuten later aan de thee. Deze thee is zacht van smaak en hoewel een vanille smaak vaak redelijk aanwezig is proefde wij hem bij deze thee niet echt. Verder prima theetje.

Conclusie: Op de derde plaats is geëindigd de Tropical Fruit Bio, dit omdat wij persoonlijk niet zo van ‘zure’ thee houden. Op de tweede plaats staat de Rooibos Vanille Bio, lekker zachte thee. Op de eerste plaats tromgeroffel…. de Rooibos Kokos Cacao. Hoewel de thee wel iets meer naar kokos zou mogen smaken is het toch onze favoriet. Zacht en licht van smaak en in combinatie met de cacaogeur smaakt hij heerlijk.”

Lees meer over de thee van Simon Lévelt en bestel je eigen heerlijke smaak online!

 

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

 

Volg La Log.nl via Facebook voor de nieuwste artikelen!

 

2 gedachten over “Professioneel theeleuten

  1. Haha klinkt écht heerlijk. Ik ben dol op nieuwe thee proberen en deze klinkt me als muziek in de oren. Kende het inderdaad wel van de koffie al drink ik dat niet heel vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *