Mama en zo

Als mama alleen thuis is…

mama zijn, alleen thuis, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Je bent mama en alleen thuis. Alleen thuis!!! Man en kinderen zijn de deur uit en jij? Jij hebt alle tijd van de wereld. Alles mag, niks moet. Dat idee. Je zit al dagenlang wilde plannen te smeden. Scenario’s als slapen, uitgebreid in bad gaan, een tijdschrift lezen, nagels lakken of -what the hell- een wijntje drinken passeren steeds je gedachten. Maar jij weet ook dat de werkelijkheid anders is. Terwijl je ervan droomt om met een dampende kop thee en een reep chocolade op de bank te zitten, ga je als een malle door het huis heen. Want nu heb je de tijd, al was die eigenlijk voor jouzelf bedoelt, mama! Herkenbaar? Dit doe jij dus ook als je alleen thuis bent:

mama zijn, alleen thuis, moeder, baby, kinderen, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Wat je wilt doen:

Alleen thuis! Dat komt niet vaak voor. Meestal zit je in een ritme van gauw, gauw, vlug, vlug en ben je altijd alert, Die voelsprieten die je er als mama gratis bij krijgt hebben nooit (nee, NOOIT) rust. Behalve als je alleen thuis bent dus. Maar dan moeten de kindjes wel in goede handen zijn, anders wordt je daar weer gek van. Maar ervanuit gaande dat dat inderdaad het geval is, heb je dus wilde ideeën voor jouw moment alleen. Inderdaad: die nagels lakken, naar de kapper gaan, uitgebreid badderen, lunchen met een vriendin… klinkt heerlijk he? Waarom doen wij moeders dat dan niet? (of in ieder geval te weinig.)

Want dit is wat je werkelijk doet:

De was wegwerken want je kast is leeg, de badkamer poetsen want dat is hard nodig, de kamer dweilen want dat lukt nooit met de kindjes in huis, boodschappen doen want de luiers zijn bijna op, de tuin opruimen want het is een bende, de ramen lappen want je kunt er nauwelijks doorheen kijken en uiteindelijk sta je 5 minuten voordat manlief met de kindjes thuis komt aan het aanrecht een reep chocolade weg te werken omdat je vergeten bent om te lunchen. Vervolgens komt je entourage dus thuis en gaat er vanuit dat je met je kont op de bank en een pot thee een hele reep chocolade weg hebt zitten werken… “Lekker dagje gehad, schat?” vraagt ie dan ook nog 😉

Nah, shoot for the stars, zeg maar dus de volgende keer gaan we gewoon weer voor het bovenste lijstje. Het moet toch een keer lukken?

 

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

5 gedachten over “Als mama alleen thuis is…

  1. Sinds kort is mijn jongste naar school en ben ik dus echt alleen thuis! Zeer herkenbaar dus, maar vandaag heb ik mezelf dus echt een pyjama-dag toe-eigenend en zit ik nu dus lekker op de bank met thee en chocolade, blogjes te lezen en zonder schuldgevoel!

    1. Ja, precies! Als alles gedaan is, kan ik ook pas lekker gaan zitten. Maar tegen die tijd is de alone time alweer voorbij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *