Mama en zo Zwanger

5x doen tijdens je zwangerschap

doen tijdens zwangerschap, zwanger, blog, lifestyle blog, mamablog, La Log
Oké, er zijn een paar dingen die ineens niet meer lukken tijdens je zwangerschap. Iets met een buik die in de weg zit.
Nu ik in het laatste trimester ben aangekomen (hallo, extra negen kilo’s!) ben ik me ervan bewust dat soms iets écht niet meer gaat. Moet je ook niet willen, Wendy. Bedenk ik me dan meestal als het al te laat is. Fijn. Maar ik somde een aantal dingen op die dus wél gewoon kunnen tijdens je zwangerschap. Ook in het laatste trimester. Alhoewel…

1. Ontspannen
Dat is voor mij nog wel de belangrijkste want ik vind het zo moeilijk! Vooral omdat ik natuurlijk een kleine Noor van anderhalf heb rondlopen waar ik graag en veel mee bezig ben. Tel daar het werken, lesgeven en huishouden bij op en where is de ontspanning? Juist. Dat moet anders. Om bewust te leren ontspannen tijdens mijn zwangerschap en de bevalling, volg ik de cursus Hypnobirthing.

2. Sporten
Ja, hallo! Denk je dan. Hoezo sporten? Lekker tegenstrijdig met punt 1. Nou, ja bewegen dan. Vooral doen wat goed voelt.
Ik sport nog wel en vind het heerlijk want voor mij is dat ook ontspanning. Dat komt natuurlijk ook omdat ik een sporty ben, maar bewegen is altijd goed tijdens een zwangerschap. Maar wel alleen als het goed voelt! Soms ben je gewoon zo beroerd, moe of echt aan het einde van je zwangerschap dat het verstandiger is om het maar even niet te doen. Maar als het nog lukt, waarom niet? Voor de ene mama is dat haar favo groepslessen (aangepast) meedoen, voor de andere mama is dat wandelen of een rondje fietsen. Helemaal prima, zolang jij je er maar goed bij voelt. Het is zeker aan te raden om fit te zijn voor de bevalling en ook het herstel erna gaat sneller als je bent blijven bewegen in je zwangerschap.

3. Me-time
Gebruik je verlof: shop nog eens leuke dingen voor jezelf, lees dat boek dat al zo lang op de planning staat of volg die ene cursus die je zo interessant lijkt. Wij hebben over twee weken een heerlijk hotelletje in Limburg geboekt: een mini baby-moon! Maar ook nagels lakken en een bezoekje aan de kapper of een keer uit eten gaan volstaan want geloof me: straks kom je daar niet meer aan toe. Doen dus!

doen tijdens zwangerschap, zwanger, blog, lifestyle blog, mamablog, La Log
Ook me-time: uitgebreid in een warm (niet heet) bad!

4. Lekker en gezond eten
Lekker eten is natuurlijk geen probleem, haha, maar hou het ook een beetje gezond! Vaak weten we wel dat we de rauwe vis en camembert moeten laten staan maar hoe zit het met de extra vitaminen die je nodig hebt? Eet veel proteïnen tijdens je zwangerschap zoals eieren, magere kwark en 30+ kaas, vergroot de inname van omega 3 voor een gezonde hersenontwikkeling van de kleine in je buik en drink veel water. Zeker acht glazen! Kies voor gezonde tussendoortjes zoals fruit en ongezouten noten en neem voldoende vezelrijk voedsel. Hier zijn appels, aardbeien, magere vanille kwark en noten favoriet als snack maar chocolade gaat er ook goed in hoor, haha 😉

doen tijdens zwangerschap, zwanger, blog, lifestyle blog, mamablog, La Log
Appels zijn favoriet!

5. GENIETEN!
Geniet nog van de vrolijke trapjes in je buik en van je buik op zich! Want het is echt iets om trots op te zijn. Zo knap dat je lijf een klein mensje kan maken en in je buik kan laten groeien. Maak foto’s van je buik, praat ertegen, smeer ‘m in met lekkere olie en negeer het feit dat je waggelt door diezelfde buik, haha.

doen tijdens zwangerschap, zwanger, blog, lifestyle blog, mamablog, La Log
Enjoy!!!

 

Wat vind (of vond) jij fijn om te doen tijdens je zwangerschap?

 
lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

2 gedachten over “5x doen tijdens je zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *