Lifestyle

De anti-social media hype

anti, social media, offline, twitter, facebook, lifestyle, blog, la log
Ik kocht een boekje. Een tijdschrift op precies te zijn. Op mijn vrije middag wilde ik eens lekker door een echt boekje bladeren en liet ik mijn tablet, laptop en telefoon links liggen: even geen social media en blogs die ik “moet” lezen. Ik had even beter moeten kijken toen ik het desbetreffende tijdschrift eerder die dag in mijn mandje kieperde, want het stond bomvol met social media en online geneuzel. Of liever gezegd: anti social media en online geneuzel. Oh.

Nou ben ik zelf niet zo van de social media. Huh? Jij blogt toch? Dan moet dat toch? Ja, nee, ik zeg ook niet dat het handig is dat ik er niet zo van ben maar het is nou eenmaal zo. Dan maar minder bekendheid met mijn blogje. Prima. Ik hoef niet de hele dag met mijn neus in de social media te zitten. Ik vind het wel leuk hoor- ho ho- maar niet de hele tijd. Ik kan rustig mijn telefoon vergeten als ik ga werken en daar aan het eind van de dag pas achter komen. Niks aan de hand. Maar dat het tijdschrift in het teken stond van anti-social media gedrag was duidelijk: op vrijwel elke pagina stonden er schreeuwende letters dat we er maar eens mee moeten kappen. Is het zo erg dan? Dacht ik toen ik die schreeuwerigheid in mijn face kreeg. Blijkbaar wel, anders wijden ze er toch niet een hele uitgave aan? Ik kan het me niet zo goed voorstellen: ik voel die druk van de social media niet echt. Natuurlijk plaats ik vooral leuke dingen op Facebook en slinger ik af een toe een quote op Twitter die vooral ikzelf hilarisch vind. De rest niet. Who cares?! Ik plaats dingen die ik wil en niet omdat de rest dat wil, logisch toch? Dat doen jullie toch ook? Ik snap niet zo dat het tijdschrift zich zo druk maakt, of zijn er echt Heel Veel mensen die compleet afhankelijk zijn van social media? Wie? En vooral: hoe dan? Op welke manier? Door het tijdschrift had ik nog het idee dat ik online aan het struinen was dus ik had het al vrij snel omgewisseld voor een leesboek. ’s Avonds snuffelde ik even rond op Facebook en mijn favo blogs: heel vrijblijvend en relaxt want het is gewoon leuk. Niet meer en niet minder.

Wat vindt jij van de anti-social media hype die heerst?

 
xx Wen

 

En ja, natuurlijk:
Volg La Log via Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+ … maar verwacht er vooral niet teveel van, haha!

4 gedachten over “De anti-social media hype

  1. Hmmm ja op zich kan ik de ‘hype’ wel volgen. Ik zie het alleen niet als hype maar meer als een flinke schop onder de kont van het bewustzijn.

    Nee het is niet slecht, ja ik gebruik het ook regelmatig en ik ben zeker geen tegenstander van social media. Maar ik ben me wel zeer bewust er van dat er veel mensen zijn die er echt voor leven. Alles doen voor de likes en bekendheid. Ook het beeld van even gezellig een terrasje pikken met vrienden en de helft die dan continue op het schermpje kijkt vind ik in en in triest… Dat je een keer kijkt, oké… maar echt bijna de gehele tijd?

    Te veel is niet goed, maar met mate, ook tijd nemen voor andere dingen etc. ja dat is fijn en ik denk vooral dat dat besef bij velen nog ontbreekt.

    Al mag iedereen natuurlijk doen wat hij/zij wilt. Voor mezelf vind ik het in elk geval prettig als ik niet de hele tijd op een scherm kijk, liever aandacht voor mijn gezin, studie, een goed boek, sporten en de natuur. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *