Mama en zo

Nog geen moeder; wat dééd ik toen dan?

moeder, mama, mamablog, lifestyleblog, la log

Dat vraag ik mezelf wel eens af als ik alleen thuis ben. Man aan het werk, kind bij opa en oma. En ik? Ik. Heb. Alle. Tijd. Whoehoe! Heel even kan ik doen wat ik wil en hoef ik geen rekening te houden met mijn lieve Noortje. Heel kort heb ik het gevoel dat de dag helemaal van mij alleen is. Totdat ik na alle huishoudelijke klusjes op de bank plof met een boek en na tien minuten denk: wat zou Noor nu aan het doen zijn? Vervolgens bel ik mijn moeder (“Wat zijn jullie aan het doen?”) en blijf ik de rest van de dag onrustig. Wat moet ik in hemelsnaam gaan doen? En wat deed ik dan zo’n hele dag voordat ik moeder was?

Natuurlijk staan er nog honderd dingen op mijn to-do lijstje, maar die lijken minder belangrijk nu ik mama ben. Meestal probeer ik bewust echt iets voor mezelf te doen… Niet normaal dat ik zoveel tijd voor mezelf had voor het moedertijdperk maar me daar helemaal niet bewust van was! Ik probeer mezelf op zo’n moment te “herpakken” en ga weer met dat boek zitten, daarna aan mijn blog werken en kijk een aflevering van New Girl maar in mijn hoofd ben ik stiekem toch de hele tijd bij Noor. Dat is een ding als je moeder bent volgens mij. Je kind is toch onderdeel van jou en het voelt gek om niet samen te zijn. Naarmate Noor ouder wordt en naar school gaat (oef!) wordt het weer heel anders en zal ik vast staan te juichen als ze haar jasje aan trekt om te gaan! Toch? En dan? Dan ga ik al die dingen doen die ik deed toen ik nog geen moeder was. Al ben ik er nog steeds niet achter wat dat ook alweer was, haha 😉

 

Wat doe jij als je een dag voor jezelf hebt? Op tafel springen en veel chocola eten?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

2 gedachten over “Nog geen moeder; wat dééd ik toen dan?

  1. Haha bizar hè? Die momenten zijn hier uiterst zeldzaam maar als ze er zijn denk ik ook constant aan de kids. Meestal zijn de kinderen alleen weg als ik moet werken of als ik een dagje weg ga met mijn man, aint got time for dancing on tables 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *