Mind & body Mind & mindset

Zo ga je heerlijk de herfst door + gratis journal prompt!

herfst, vrolijk de herfst door, journallen, gratis journal prompt, zelfreflectie, tips herfst, herfstperiode, inspiratieplatform, lalog, lalog.nl
We kunnen er niet meer omheen: het is herfst! Dankbaar vangen we de laatste zonnestralen en genieten van de kleurenpaletten die de bomen ons te bieden hebben. Maar wanneer de zon zich steeds minder laat zien en de bomen hun gekleurde bladeren hebben laten vallen, kan de herfst een behoorlijk sombere periode zijn. Maar wist je dat je dit zelf in de hand hebt? Met de tips en het gratis journal prompt in dit artikel maak jij van de herfst een heerlijke periode!

Ben je gevoelig voor de toon die de herfst zet? De donkere avond die vroeg valt en het ritmische getik van de regen tegen de ramen geven je misschien niet meteen het blije, lichte gevoel dat je graag zou willen hebben.

Maar de herfst bepaalt niet hoe jij je voelt, dat doe jij!

Maak het binnen gezellig

Maak je interieur herfst-proof! Steek op een druilerige dag kaarsen aan, drapeer een nep-bondkleedje over je bank heen en koop nieuwe kussens in kleuren waar jij vrolijk van wordt. Leg in de woonkamer verschillende stapels met boeken neer, waarvan de kaften dezelfde kleuren hebben als je kussentjes, en schaf een vloerkleed aan voor warme voeten én een warme uitstraling.

Koffie? Thee?

Maak van jouw koffie- of theemomentje een kleine traktatie! Ben je een theeleut? Probeer dan nieuwe (herfst)smaken uit. Koffieliefhebber? Probeer eens een flat white of een latte macchiato. Drink je warme drankje met aandacht en laat je telefoon links liggen.

Journallen in de herfst

Binnen gezellig gemaakt? Koffie- of theemomentje ingepland? Dan is het tijd om je journal erbij te pakken! Want zoals de bomen hun bladeren loslaten, hebben wij vaak ook wat los te laten in de herfst. We hebben er al drie kwartalen van dit jaar opzitten. Wellicht sta je nu heel anders tegenover dingen dan in het begin van dit jaar.

De herfst is een mooi moment om daar bij stil te staan en te los te laten wat jij mag laten gaan. Journallen helpt je om inzichten te krijgen, stil te staan en los te laten zodat je daarna weer verder kunt gaan. Je voelt je lichter en je kan helderder denken.

Gratis journal prompt

Download hier jouw gratis journal prompt voor deze herfst! Deze vijf vragen nodigen je uit om bewust in het moment aanwezig te zijn, naar je intuïtie te luisteren en de balans op te maken voor deze periode. Denk vooral niet na over de antwoorden maar laat jouw eerste ingeving uit jouw pen vloeien! Zo schrijf je vanuit gevoel in plaats van uit gedachten.

Komt er bij één van de vragen geen antwoord bij je naar boven? Ga geen antwoord bedenken maar bewaar deze voor je volgende journalsessie. Vergeet dan ook de kaarsjes en je koffie of thee niet! 😉

Klik op de afbeelding om de herfstvragen te downloaden!

Journalvragen, herfstvragen, gratis journal prompt, zelfreflectie, reflectievragen, inspiratieplatform, bewustwording, lalog, lalog.nl
Een heerlijke herfst toegewenst!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *