Mind & body Mind & mindset

Doen: iets wat je niet durft!

niet durven, toch doen, doen wat je niet durft, uitdaging, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, durven, durft, twijfelen, toch doen, lalog.nl, online logboek
Iets doen wat je eigenlijk niet durft: ik heb het vaak zat gedaan. Bloedzenuwachtig en met klotsende oksels. Vaak met succes, maar zeker niet altijd. Maar wat het me wel altijd brengt is een enorme groei als persoon.

Toegeven: het is al even geleden dat ik echt iets engs deed. Vorig jaar oktober opende ik mijn eigen yoga studio’tje en dat vond ik héél spannend. Ik denk dat ik er wel bijna twee jaar over getwijfeld heb of ik het nou wel of niet ging doen. Ik deed het, en ik stopte er na de eerste vierweekse lessenreeks meteen mee. Dat was gewoon een hele duidelijke “nee” voor mij. Ik groeide daar enorm door en leerde mezelf het afgelopen jaar steeds beter kennen.

Vuur

Moeder worden, dat was er ook zo één. Drie keer zelfs. Les gaan geven op de sportschool, examen doen op het podium en later zelfs audities doen voor traineeship en brandambassador. Stuk voor stuk doodeng, maar bij alles was de wens om het wél te gaan doen overheersend. Een vuurtje dat oplaait.

Mezelf inschrijven voor een schrijfcursus was er ook zo één. Want dan zou iemand mijn verhalen gaan beoordelen… En later het publiceren van een aantal van mijn verhalen– dat is ook elke keer weer spannend. Mensen gaan er sowieso iets van vinden. Maar ja, jammer dan. Ik ga me niet laten leiden door de meningen van anderen. Dat zou niemand moeten doen, hoe lastig dat soms ook is.

Nog een wens

Heb jij ook zo’n wens waarbij jouw vuurtje vanbinnen wordt aangewakkerd? Ik heb er nog één. Al heel lang. En inderdaad: ik durf niet. Nog steeds niet, maar ik ga het toch doen.

Doe je mee?

Doe mee! Laten we er voor gaan dat je binnen nu en een jaar iets hebt gedaan wat je eigenlijk niet durft! Wat is nu het eerste dat bij je op komt?

Ik zal je voor gaan. Al jarenlang wil ik een verhalenbundel uitbrengen en dat ga ik komend jaar doen! Ik heb geen idee hoe, maar hij komt er. Doodeng weer, maar ja, dat vuur he…

Als je het leuk vindt om het hele proces te volgen, kun je me volgen op Instagram. Daar zal ik regelmatig updates delen over het uitbrengen van de bundel. Brrrrr 😉

3 gedachten over “Doen: iets wat je niet durft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *