Mind & body Mind & mindset

Je passie hoeft je werk niet te worden

passie, werk, missie, levensdoel, doelen, doen waar je blij van wordt, hobby of werk, blog, online logboek, lalog, lalog.nl

Je passie vinden en achterna gaan: het is een onderwerp waar ik nooit uitgepraat -of uitgeschreven- over raak. Ik ben er zo enthousiast over omdat ik weet wat het met je doet als je je passie volgt. Ik weet hoe het voelt. En dat gevoel is nergens mee te vergelijken. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken: je passie hoeft je werk niet te worden! Dit besef opent vaak ineens heel veel deuren…

Het gevoel

Het gevoel dat jouw passie je geeft is een soort oer gevoel wat je niet kunt negeren. Je kunt niet anders dan doen wat je doet. En wanneer je dat gevoel juist wel negeert, merk je dat je niet zo gelukkig bent als je zou willen. Vage lichamelijke klachten komen er ook vaak bij kijken want jouw body en mind werken perfect samen. Als je niet naar je gevoel- je gut feeling– luistert, dan gaat je lijf zich ermee bemoeien en manifesteert zich dit in lichamelijke klachten.

Jouw passie heeft alles te maken met jouw talenten. Misschien zat het talent er altijd al en loopt het als een rode draad door je leven heen en misschien is het een talent dat nog ontdekt mag worden. Vindt je het lastig om erachter te komen wat jouw passie is? Misschien kan mijn artikel “Doe jij waar je blij van wordt?” je een stap op weg helpen om hierachter te komen.

Hell yes!

Jouw passie gevonden? Het kunnen er meer dan een zijn en je passie -of levensmissie- kan veranderen of met je meegroeien in de loop van de jaren. Het geeft je in ieder geval een “hell yes!”-gevoel. Een gevoel van enthousiasme en een onuitputtelijke energie stroomt door je heen wanneer jij bezig bent met wat je zo graag doet. Het geeft je voldoening en je krijgt er veel positieve energie van terug. Het is iets waar je goed in bent en wat je weinig moeite kost.

Als je social media en een hele hoop coaches moet geloven dan moet je maar snel van jouw passie jouw werk maken. Want dan pas leef je jouw mooiste leven. Wauw. Dat geeft een hoop druk he? Scroll daar maar gewoon lekker snel overheen want jij hoeft van jouw passie helemaal niet jouw werk te maken!

yogajourney, yoga, yogamat, mindful, bewust, blessure, rugblessure, balans, herstel, lifestyle, health, persoonlijke groei, gezondheid, mamablog, lalog.nl

Natuurlijk is het fantastisch als je je droombaan hebt! Ik ben ook altijd mijn passies achterna gegaan en heb elke keer mijn dromen waar kunnen maken. Alles hierin voelde voor mij als een natuurlijk pad om te bewandelen. En wanneer ik het met mensen over dit favoriete onderwerp heb dan krijg ik wel eens terug “Maar zoals jij dat doet, kan ik dat helemaal niet” of “Ik kan mijn baan niet opzeggen vanwege financiële redenen”. Lieve mensen: dat zijn excuses! Dat is jouw ego die zich met deze gedachten lekker veilig blijft wanen. Want verandering is eng.

Maar in die enge dingen zit het vuur! Als het eng en spannend voelt betekent dat groei!

En om die “ik kan het niet”-gedachte nog maar eens onderuit te halen: iedereen kan stappen zetten! Hoe klein dan ook. De enige vereiste is: je moet het gaan DOEN. Je kunt niet op de bank blijven zitten en verwachten dat je ineens *poef* jouw droom leeft. Je moet wel actie ondernemen. En je baan opzeggen? Wie zegt dat dit moet? Je passie hoeft je werk niet te worden! Dit kan ook een hobby zijn waar jij met liefde je ziel in legt. Een hobby die jou bakken met positieve energie geeft. Een hobby waar jij jezelf verder in kunt ontwikkelen. Die jou een betere versie van jezelf maakt. Dat kan een sport zijn, een schildercursus, astrologie, het aanleggen van een pluktuin, het verzorgen van een hond… echt: een passie hoeft niet allesomvattend te zijn. Het gaat erom dat het jou het gevoel geeft van blijheid, voldoening en positieve energie. En die energie kun je dan weer delen. Mooi he?

En voel je dat jouw passie wel meer mag worden? Ja, fantastisch! Wat kun je dan NU al doen? Wat kun je naast jouw baan al doen om stappen te zetten naar -ik noem maar wat- een eigen small business?

Ja, schrijven is mijn passie en ik raak hier dus niet over uitgeschreven 😉
Veel plezier met het ontdekken van jouw dromen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *