Body & food Mind & body Mind & mindset

In bad gaan anno nu

in bad anno nu, in bad gaan, gasprijzen, milieubewust, bad nemen, bad vullen, in bad 2022, gasprijzen 2022, blog, lalog.nl, lalog

Je leest het goed: in bad gaan anno nu. In het jaar 2022. Want hoe anders was het voorheen. Nou ja, het daadwerkelijke badderen misschien niet, maar het gevoel erbij is in ieder geval we anders. En dat heeft natuurlijk alles met die belachelijk hoge gasprijzen te maken.

Waar ik vroeger gerust drie keer in de week zonder na te denken het bad vulde, sta ik nu elke keer twijfelend in de badkamer. Huppend van het ene been op het andere, terwijl ik overweeg: snel even douchen of toch in bad gaan? Vanwege tijdgebrek heb ik mijn baddermomenten de laatste jaren al drastisch omlaag gebracht en was ik elke dag onder de douche te vinden. Ik nam een keer in de twee weken een bad, maar de laatste twee jaar gun ik mezelf weer steeds vaker een heerlijk warm bad. Dat gevoel van jezelf in het warme water laten zakken… zooo fijn. Ook voor mijn herstel na het sporten of wanneer ik last van mijn lijf heb (ik heb de ziekte van Hashimoto),  is het zo fijn om een warm bad te nemen. Mijn lijf kan dan echt ontspannen en ik voel me de rest van de dag dan altijd lekker rozig.

Maar dan nu.

De inhoud van ons bad is nogal wat. Net zoals de gasprijzen tegenwoordig ja. Nou ben ik echt niet krenterig en gaat hier gewoon de verwarming aan als ik het koud heb. Mijn interne thermostaat werkt niet goed door -daar is ‘ie weer- Hashimoto. Dus wanneer ik, nog steeds bibberend, met een vest over mijn warme trui en sloffen aan mijn voeten rond loop dan jas ik toch echt die verwarming omhoog.

in bad anno nu, in bad gaan, gasprijzen, milieubewust, bad nemen, bad vullen, in bad 2022, gasprijzen 2022, blog, lalog.nl, lalog

Maar we hoeven nou ook weer niet te overdrijven. En dus bekruipt een schuldgevoel me als ik voor de derde keer in een week dat gigantische vijfhoekige bad vul.

Ik wil graag bewust leven, goed doen voor de natuur en onze aarde voor zover dit voor mij goed en reëel voelt. Al jaren hebben we ons dak vol liggen met zonnepanelen en binnenkort wordt er een warmte pomp geplaatst.

Maar ik wil mezelf ook dat warme bad gunnen waar ik zo van geniet…

Dus heb ik met mezelf afgesproken dat twee keer in de week een mooi compromis is. De overige dagen spring ik onder de douche. En ik kan ook met mijn baddermomenten schuiven natuurlijk, haha. Sommige weken lukt het gewoon echt niet om de tijd te nemen om in bad te gaan, ook prima. En dan draai ik ergens in de weken erna dus wel een extra keer die kraan boven het bad open. Zonder schuldgevoel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *