Mama en zo Momlife

De decemberdrukte

decemberdrukte, december, drukke tijd, eind van het jaar, feestdagen, gezin, blog, lalog.nl, lalog

Het begint al in november: met de komst van Sinterklaas luiden we de, zo ongeveer, drukste periode van het jaar in. Genieten, toch? Of niet? Zit jij al tussen de kerstornamenten en sinterklaassurprises in, of mag wat jou betreft de hele rambam overslagen worden? Dat je een soort van fastforward inzet naar, pakweg, half januari? Ik denk dat menig moeder zo’n fastforward-knop wel kan waarderen…

Fast forward of ultiem genieten?

Ik hang ergens halverwege. Ik wordt niet perse heel erg gelukkig van deze periode, maar als ik het helemaal zou moeten missen dan vind ik dat ook weer zo wat. Dat hoeft niet, maar een beetje minder mag misschien wel. Helaas pindakaas voor mij, want ik zit vanaf al vanaf vorige week aan de keukentafel met de oudste om een surprise te maken voor school. Twee weken terug kocht ik -op de valreep natuurlijk- alle schoencadeaus in en drie weken geleden trokken we lootjes met mijn kant van de familie. Er moeten dus nog een hoop cadeaus gekocht en ingepakt worden en onder een rijm hier en daar kom ik ook niet uit.

En dan moet het nog Kerst worden. En laten we Oud en Nieuw niet vergeten. En hou maar op over Nieuwjaarsborrels.

Dus vind ik deze decemberdrukte echt genieten? Niet altijd, nee. Don’t get me wrong: ik hou er ontzettend van om met mijn gezin en familie te zijn, daar geniet ik echt van. Een Sinterklaasmiddag en een Kerstbrunch met elkaar is altijd weer leuk en fijn, maar de rest er omheen… brrr. Om nog maar te zwijgen over drie kinderen die overprikkeld zijn. Krijg je er gewoon gratis en voor niets bij. En geloof mij maar dat onze kerstboom 2 januari niet haalt. Het enige wat ik dan denk is “zo, nu is het weer klaar, eruit met dat ding”.

Voor mij is het is al het geregel wat erbij komt kijken de boosdoener. Je moet gewoon aan zoveel dingen denken… en mijn hoofd loopt al over, dus hoe? En natuurlijk is het gezellig nadat je klaar bent met stressen. Dat is elk jaar zo. Maar die aanloop daar naartoe…

Hoe doe jij het?

Moet jij jezelf in zessen delen tijdens de Kerstdagen of heb jij het heel relaxt? Ik mag op Kerstavond en Eerste Kerstdag een late dienst werken en dat vind ik helemaal prima. De hele Efteling is dan in Kerstsferen en al onze gasten ook. Tweede Kerstdag reserveer ik voor mijn gezin. Oké, en een lesje op de sportschool. Misschien nog langs de fam of hangend op de bank met een Kerstfilm op tv, en zo gaat mijn Kerst toch helemaal ontspannen worden denk ik zo. Oud en Nieuw ben ik vrij. Nog geen plannen. Laten we dat nog even zo houden, dan hoef ik daar in ieder geval niet over na te denken en kan ik me eerst op die surprises en rijmen storten en overal van genieten 😉

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *