Mind & body Mind & mindset

Waarom ik mijn journal weggooide

Mijn journal. Met een doffe klap belandde hij in de kliko. Het voelde bevrijdend, alsof ik er een baksteen in gooide die ik steeds mee sleepte de afgelopen jaren. Ik gooide mijn journal weg, want hij was vol. En dat niet alleen: daarmee gaat hand in hand dat ik zelf ook een hoofdstuk verder ben.

Loslaten

Het heeft natuurlijk alles te maken met dingen loslaten en daar heb ik het afgelopen jaar echt een fijne ontwikkeling in gehad. Het gaat me makkelijker af om dingen te laten gaan en als ik iets dan toch lastig vind om los te laten, dan blijf ik er minder lang in hangen dan dat ik vroeger deed.

Het journallen is daarbij voor mij echt een must om te doen. Ik zou niet zonder kunnen. Ook visualisatie meditaties zijn een favoriete tool om hierbij te gebruiken. Tipje: de geleide meditaties van Commit Happiness (no spon) zijn erg fijn. Je kunt ze op youtube vinden!

Ruimte maken

Als je een nieuwe bank koopt, moet die oude ook eerst uit je woonkamer om die nieuwe te plaatsen anders past het niet, toch? Dat is met oude overtuigingen en dingen die je niet meer dienen precies zo. En wat mij betreft met een oud journal dus ook. Die van mij staat vol met allerlei gedachten die lekker weg mogen blijven. Ook ideeën, inzichten, lijstjes en doelen zijn erin te vinden. Maar ook die zijn allemaal geweest en mogen ruimte maken voor iets nieuws: nog meer rust, balans, zelfkennis en inzichten. Er is ook nog een mini visionboard van vorig jaar in te vinden, maar die ligt nu dus ook tussen de volle luiers. Heerlijk.

Dat opruimen zorgt ervoor dat de energie weer meer gaat stromen en dat je weer in de juiste richting mee kunt gaan bewegen. Met nieuwe lijstjes, nieuwe goals en een vers visionboard.

Nu nog even kiezen uit de stapel nieuwe journals die ik op voorraad heb 🙂 Ik gebruik daar trouwens het liefste mooie notitieboeken voor, A5 formaat. Ik heb een aantal voorgedrukte journals gehad, maar dat was het toch elke keer net niet. De vragen die erin te vinden zijn die je jezelf mag stellen zijn fijn, maar die zoek ik altijd op in een van mijn boeken op of gewoon online.

Ik deel mijn journal liever zelf in. Als een blank canvas dat ik helemaal zelf kan inkleuren. Een boek waar ik de eigen regie over heb, wat een fijn gevoel!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *