Lifestyle Mind & body Mind & mindset

Human Design: dit is het en zo werkt het

human design, wat is human design, persoonlijke ontwikkeling, waarom human design, mindset, lalog.nl, lalog, blog human design

Ineens lees je overal over Human Design. Dat het je verder kan helpen in je volgende stappen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. En dat klinkt fijn, zeker als je het even niet meer weet. Niet weet welke kant je op wil, welke talent je verder wil gaan ontwikkelen of wat je los mag laten. Maar wat is Human Design nou eigenlijk en wat kun je hieruit opmaken?

Wat is het?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in de manier waarop jij bent geprogrammeerd, wat jou uniek maakt als persoon en wat het beste bij jou past. Daarmee helpt het je om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf.

Een Human Design chart laat je zien wie je van nature bent. Dus zonder alle overtuigingen en ervaringen die jou in je leven gekleurd hebben. Door Human Design in te zetten kun je terug naar jouw unieke kern. Naar wat voor jou werkt en hoe je licht en soepel door het leven kan gaan. Het is een wegwijzer die je mag gebruiken zonder dat het bepaald welk pad jij volgt: je staat altijd nog zelf aan het stuur!

Human Design werkt vanuit het natuurlijke principe dat jij uniek bent door het energetisch ontwerp dat je meekrijgt bij je geboorte. Bij dat ontwerp hoort ook een soort gebruiksaanwijzing, jouw wegwijzer. Als je jouw energetisch ontwerp en jouw gebruiksaanwijzing beide kent, dan kun je jouw unieke rol beter pakken. Je hebt meer energie en balans en ervaart dat je je leven in de heerlijke flow kunt gaan leven zoals het voor jou bedoeld is. Dingen worden helder en het helpt je zien wat jouw pad is. Een Human Design chart is dus eigenlijk jouw unieke blauwprint.

Hoe werkt het?

Hoe wordt die unieke blauwprint nou eigenlijk bepaald? Daar moest ik ook even in duiken want hoe interessant ik het ook allemaal vind: voor mij is dit ook nog vrij nieuw. Tijdens een rondje research met google, wat resulteert in een hele hoop onduidelijke teksten, kom ik uiteindelijk tot de conclusie dat Human Design een combinatie is van het chakrasysteem, astrologie, astronomie, de I Ching, genetica, biochemie, Kabbalah en kwantummechanica. En waarschijnlijk heb ik vast nog wat gemist 😉

Verder met hoe je Human Design precies vastgesteld wordt! Aan de hand van je geboortedatum, geboortetijd en -plaats wordt je persoonlijke design berekend. Daar komt dan een type uit.

Binnen Human Design zijn 5 verschillende type mensen te onderscheiden*:

  • De Manifestors: 8% van de mensen vallen onder dit type. Manifestors gaan recht op hun doel af en realiseren, manifesteren en creëren razendsnel. Ze planten zaadjes en streven naar verandering.
  • Onder de Generators valt 37% van de bevolking. Ook ik! Generators zijn de dieselmotors onder de energietypes. Mensen die keihard werken, maar zich wel onvervuld kunnen voelen. De Generators worden uitgenodigd om zich ergens mee te verbinden. Het is voor hen belangrijk dat zij hun gut feeling volgen: voelt dit goed? Want als zij ergens voor gaan dan is dat voor 200% en komt er een bak aan duurzame energie vrij. Stoppen vinden ze moeilijk en het duurt dan ook even voordat ze stilstaan. Voor mij is dit alles heel erg herkenbaar en klopt het helemaal…
  • Manifesting Generators: 33%. De Manifesting Generators zitten tussen de Manifestors en Generators in. De energie van dit type kenmerkt zich door duurzame continuïteit én uitschieters. Als ze een goed gevoel hebben en ergens voor gaan, dan gaan ze er vol voor. En als het gevoel niet goed meer is, remmen ze weer af. Iets oppakken en ergens mee stoppen is voor deze mensen makkelijker dan voor de Generators.
  • 21% van de mensen valt onder de Projectors. Dit type wacht af totdat hij of zij gezien wordt. Tot die tijd observeert de Projector. Projectors zijn wijze mensen die overal een antwoord op hebben en oplossingsgericht zijn. Zij zullen moeten wachten tot er een vraag gesteld wordt, pas dan kunnen zij hun volledige potentie benutten.
  • De laatste 1% van de mensen is een Reflector. Reflectors zijn mensen die letterlijk alles en iedereen die ze tegenkomen spiegelen.  Alleen al door ergens te zijn, hebben Reflectors een helende werking. Het zijn de mensen waar anderen als vanzelf naartoe trekken om hun verhaal te vertellen en advies te ontvangen. Reflectors leiden de anderen.

Hoe interessant is dit? En dit is maar een korte, globale beschrijving. Misschien herken jij jezelf al in één van deze 5 types. Dan kan zeker, maar zo simpel is het niet. Als je jouw Human Design laat bepalen en je naar jouw chart kijkt, dan zie je 9 centra, 36 kanalen en 64 poorten. Deze zijn ingekleurd, of open (wit). Dat hangt af van hoe de zon, de maan en andere planeten stonden op het moment dat jij geboren werd. Dit alles bij elkaar vormt jouw unieke blauwprint. Jouw unieke zelf. Het mooie is dus dat je vanuit jouw Human Design chart tools kunt gebruiken en inzetten om jouw mooiste leven te leven!

Zelf heb ik mijn Human Design al eens globaal door mogen nemen met mijn vriendin Saskia. Saskia is helemaal op de hoogte van Human Design en kan een chart voor je uitlezen. Ze helpt ondernemers om via Human Design het beste uit hun onderneming te halen, op haar website www.saskiavanderkrift.nl kun je een sessie aanvragen. Tipje dus. Niet gesponsord trouwens ;-).

Mooi hoe je jouw Human Design chart kunt gebruiken als een wegwijzer, een raadgever. Ik ga zeker nog voor een uitgebreidere versie voor mezelf want het is zo waardevol om te weten wat voor jou van nature het beste werkt. Zo kun je toch het beste uit alles halen?! Veel plezier met het ontdekken van jouw eigen, unieke Human Design!

 

 

 

 


*hier zijn verschillende bronnen voor geraadpleegd 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *