Bloggen Lifestyle Personal

Geslaagd voor mijn schrijfcursus! En nu?

schrijfcursus, geslaagd, schrijven, schrijver, content, storytelling, blog, lalog, lalog.nl, online logboek

De laatste les van de schrijfcursus; ik kon het bijna niet geloven! Een beetje ongemakkelijk staarde ik naar mijn laptop…ik wist even niet waar ik moest beginnen voor de allerlaatste opdracht. Maar ook die allerlaatste les is me gelukt, en ik ben mega trots met het gemiddelde cijfer van een 8,3 dat op mijn certificaat prijkt.

Schrijven is leven

Negen jaar geleden besloot ik de cursus Korte Verhalen Schrijven te gaan volgen. Ja, ik heb er inderdaad negen jaar over gedaan, haha. Een schrijfcursus is niet zomaar een cursus. Het is geen kwestie van antwoorden insturen als huiswerk; uren, soms dagen, werk zitten er in het schrijven van een sterk verhaal. Schrappen en weer herschrijven. Geloof me, als moeder van drie zit je dan zo aan die negen jaar 😉

Schrijven was altijd al een passie. Toveren met woorden, noem ik het wel eens. In 2013 kreeg ik een operatie aan mijn enkel en ik zou er een tijdje uitliggen met het lesgeven op de sportschool. Een mooi moment om me meer op het schrijven te gaan richten. Ik verslond literaire thrillers aan de lopende band en ik deed mee aan schrijfwedstrijden. Ik won ook nog wel eens wat: toegangstickets voor Lowlands, een boekenpakket en later een publicatie in Flair. Dat smaakte naar meer en het leek me fantastisch om meer over het schrijvers vak te leren. Dus schreef ik me in voor een schrijfcursus!

Ik vond het heerlijk om mijn creativiteit “op papier” kwijt te kunnen en er tegelijkertijd ook nog van te leren. Groeien. Mijn schrijfstijl verder ontwikkelen…. Al ging het volgen van de cursus me niet altijd even soepel af. Elke opdracht een heel verhaal; het kostte me zoveel tijd. Ik stond ondertussen weer volop in de sportschool, had ook nog mijn baan bij de Efteling en eind 2013 werd ik zwanger. Maar het schrijven bleef. Af en aan, dat wel. Noor werd geboren en ik begon met mijn blog over het moederschap. Ik schreef talloze artikelen voor mijn eigen site, maar ook voor andere platforms. Mijn teksttalent ging vooral uit naar blogs en de schrijfcursus verslofte een beetje. Maar toch: ik pakte het weer op. Want mijn handen jeukten! Er zaten nog zoveel verhalen in mij die eruit wilden! Het creatieve schrijven was weer heerlijk om te doen. Een tijdje later werd ik zwanger van Lot, verhuisden we van stad naar dorp en werd ik opgeslokt door het leven. De schrijfcursus moest er weer aan geloven en belandde in de kast. Tussendoor bleef ik mijn blogs schrijven en werd Lot geboren.

Doorzetten…

Als kersverse moeder van twee was ik in die periode niet veel met mijn verhalen bezig. Wel kwam ik binnen de Efteling ook terecht op de afdeling Communicatie om hen te ondersteunen. Zo kon ik toch weer toveren met woorden! Dat duurde niet heel lang. Ik kon het helaas lastig combineren met mijn huidige functie dus na een tijdje legde ik mijn extra taak bij Communicatie weer neer. Het was een leuke ervaring en een heel groot compliment dat ik heb mogen schrijven voor de Efteling, maar sindsdien heb ik het gehouden bij mijn functie bij de Front Office. Ondertussen was er nog steeds een soort van radiostilte tussen mij en mijn schrijfdocent en de cursusduur dreigde te verlopen. Meer dan eens heb ik gedacht om het zo maar te laten. Om de cursus niet af te maken, om dan maar geen verhalen meer te schrijven. Maar ja, dat bloed hè. Kruipt waar het niet gaan kan. En dus verlengde ik in 2019 de schrijfcursus met vijf jaar. Ik ging weer fanatiek schrijven en worstelde met dialogen, leestekens en witregels. Maar ik schreef! En ik werd in weer zwanger! Dus dat betekende in 2020 weer een poosje radiostilte… maar altijd met de intentie om mijn schrijfcursus af te maken. Want schrijven is leven. De woorden kunnen niet anders dan uit mijn vingers komen en ze vinden altijd hun weg wanneer ik mijn laptop open klap. Met witregels, zonder witregels. Het kan allemaal.

En dan nu. Ik heb onlangs mijn laatste huiswerk ingeleverd en de cursus is nu dan toch echt afgerond! Ik doe nog wel eens mee met een schrijfwedstrijd. Publiceerde onlangs twee van mijn korte verhalen als mini e-book en gaf lalog.nl eind vorig jaar een hele re-branding. Een handjevol verhalen heeft het nooit gered, zijn nooit afgemaakt. Maar ik ben trots op wat ik wel heb afgemaakt en gecreëerd heb onder begeleiding van een ervaren, eerlijke en oprechte docent.

schrijfcursus, geslaagd, schrijven, schrijver, content, storytelling, blog, lalog, lalog.nl, online logboek

En nu?

Vanuit verschillende hoeken voel ik lichtelijke druk om een boek te gaan schrijven, haha. Wie weet. Een verhalenbundel lijkt me een mooie eerste stap. En de blog blijft natuurlijk ook want ik moet ergens heen met mijn schrijfdrang 😉
Een opleiding tot copywriter zit ook al een hele tijd in mijn hoofd. Een logische stap, al is het een andere tak van sport wat schrijven betreft. Maar daar denk ik nog even over na want daar moet ik dan niet weer negen jaar mee bezig zijn, haha.

Voor nu is het even goed zo en geniet ik van de rust die het afronden van de opleiding met zich mee brengt. Ik ben onwijs trots op mezelf dat ik na negen jaar de cursus heb afgerond. Het voelt fantastisch! Maar ook gek: er wacht geen opdracht meer op me. Maar schrijven blijf ik altijd. Worstelen met dialogen en hun leestekens waarschijnlijk ook 😉

Benieuwd naar mijn schrijfsels? Op lalog.nl heb ik twee van mijn korte verhalen gepubliceerd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *