Bloggen Lifestyle

Hier schrijf ik het liefst. En dat is niet zo gek…

schrijfplek, werkplek, studio, kantoor, kantoor aan huis, kantoorruimte, schrijfruimte, schrijfstudio, blog, lalog.nl
Kijk, ik kan overal schrijven, dat is geen probleem. Geef me een laptop and I’m good. Maar dat wil niet zeggen dat ik overal even fijn kan schrijven. Want hoewel ik mijn laptop zelfs mee op vakantie neem om te kunnen schrijven, is me het in de caravan nog niet gelukt om daar fatsoenlijk te schrijven. Daar kost het me mega veel moeite. En niet omdat ik het schrijven dan als een “moeten” zie, juist niet! Schrijven is voor mij een uitlaatklep, ontspanning en een heerlijk creatief proces. Maar juist omdat ik daar in die voortent van de caravan toch nog een hele hoop mis…

Nou is een laptop is redelijk essentieel als je gaat schrijven, alhoewel ik het journallen en maken van schema’s en tijdlijnen voor een verhaal het liefst op papier doe, maar een laptop is niet het enige dat ik nodig heb om te kunnen schrijven. Een goede stoel, ruimte en rust zijn net zo belangrijk en dat dan ook nog het liefst in een inspirerende omgeving…

Niet storen

Die inspirerende omgeving, en daarmee een van mijn favoriete schrijfplekken, is voor mij onze studio aan huis. Of nou ja, los van het huis maar wel in de tuin. Als ik blogs en artikelen schrijf dan doe ik dat vaak met een heerlijk zacht zen muziekje op, maar als ik met een kort verhaal bezig ben dan moet het echt gewoon stil zijn. Geen muziek, geen geluid. Dan duik ik helemaal in het schrijfproces en kunnen er zo uren voorbij gaan. Heerlijk vind ik dat, ik kan me daar dan ook echt op verheugen, haha. De eettafel in de keuken is trouwens ook een favoriete plek. Ik hou gewoon heel erg van ons huis, de vertrouwde en fijne omgeving waar ik me helemaal thuis voel en de sfeer die er hangt. Blogs tik ik soms dan ook gerust als de rest van het gezin om me heen is, maar voor een verhaal geldt dan ook weer dat het vooral stil moet zijn. En dan is de studio dus het ideale toevluchtsoord πŸ˜‰

schrijfplek, werkplek, studio, kantoor, kantoor aan huis, kantoorruimte, schrijfruimte, schrijfstudio, blog, lalog.nl

Wat bof ik met zo’n heerlijke plek he? Zo’n schrijfplek is zo gek nog niet! Ik ben daar dan ook heel erg dankbaar voor πŸ™‚ Af en toe kun je me ook nog wel eens met m’n laptop op bed vinden om te schrijven of op de bank. Maar mijn favoriete plek is toch wel mijn studio’tje! De studio gebruik ik trouwens niet alleen als schrijfplek: het is ook een heerlijke plek om te sporten, yoga te beoefenen, te mediteren of omΒ  in alle rust gewoon even een kop thee te drinken (en de kids te ontvluchten πŸ˜‰ ).

Heb jij ook zo’n favo plek in of om huis?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *