Bloggen Personal

Lalog.nl is terug online en dit is waarom!

lalog.nl, lalogblog, onlinelogboek, rebranding, blog, schrijven

Na vier maanden offline te zijn geweest, is mijn site weer online! Compleet vernieuwd. Heringericht. Nieuw logo, nieuwe categorieën. Lalog.nl is geen mamablog meer, maar een inspirerend online logboek! Want ik ben het afgelopen jaar erg gegroeid en de blog groeit met mij mee. Hoewel de nadruk minder op mijn persoonlijk leven komt te liggen, kick ik off met een artikel over deze beslissing. Niet dat ik ook maar iemand uitleg verschuldigd ben natuurlijk. Ha! Ik doe gewoon wat goed voelt en daar kun je niets fout aan doen.

Dat ik online weer iets wilde gaan doen stond altijd al vast. Ik vind dat gewoon te leuk om niet te doen. Een hele nieuwe website was een optie. Een niche (vast onderwerp) was een optie. Een nieuwe naam was een optie. Hoe en wat precies wist ik niet, dus ik liet het maar even zo. Wat dat betreft was ik op meerdere vlakken op zoek en onrustig. De tijd om stil te staan kon ik dus goed gebruiken. Om te voelen wat ik nou precies nodig had en welke richting ik op wilde.

Niet deze kant dus…

Ik stopte zo’n anderhalf jaar geleden met (daar is ie weer) mijn grote passie lesgeven op de sportschool vanwege chronische blessures. En toen was daar yoga. Ik zal niet weer op dit hele verhaal ingaan, dat kun je op de site wel terug vinden. Maar yoga dus. En een nieuwe schuur met een bijgebouw. In mijn hoofd ging het zo: 1+1=2. Als in: ik ben groepslesdocent en yoga geven lukt lichamelijk nog wel. En dat bijgebouw kon mooi mijn eigen yogastudio worden.

Helemaal leuk. En het zou ook prima gaan naast mijn werkdagen bij de Efteling. Maar hoe meer ik ermee bezig was (cursussen, workshops, de website, klussen in de studio), hoe meer weerstand ik voelde. Ik kreeg letterlijk meer last van mijn lijf. Had geen zin meer om yoga te doen. Zo verwarrend, want ik dacht écht dat dit het was voor me. En daar zit het ‘m ook meteen. In die zin. “Ik dacht”. En niet ” Ik voelde”.

Heel even zag ik het als falen. Super confronterend. Totdat ik me besefte dat dit juist goed was! Ik voelde dat dit niet mijn weg was. En hoe mooi is het dat ik dat kan voelen! Dat is zo waardevol. Vanuit daar pakte ik verder. Het afgelopen jaar schreef ik twee journals vol. Las heel veel boeken die me stapje voor stapje hielpen in mijn proces. Sprak met lieve vriendinnen. En altijd was (is) daar mijn anker: Wim. Mijn grootste fan. Staat vierkant achter alles wat ik doe.

Mijn logboek

Waarom lalog.nl weer terug online? In het kort: ik wil schrijven. Ik word zo intens gelukkig van schrijven. Van gevoelens, herinneringen, ervaringen en ideeën vertalen naar woorden. En gaande weg kwam ik erachter dat wat ik in mijn lessen op de sportschool altijd deed (mensen enthousiasmeren, motiveren, inspireren) ik dat ook op “papier” kan doen! Die talenten kan ik gewoon alsnog inzetten. Maar dan anders. En nu weet ik: schrijven is mijn rode draad! Altijd al. Vanaf mijn early twenties. Dat ging van nieuwsbrieven opzetten, interviews uitwerken, mijn schrijfcursus, de blog, mijn schrijfprojectjes bij de Efteling en notieboeken vol schrijven naar nu. Als ik maar kan schrijven.

Echt. Als ik maar kan schrijven. En het maakt me dan niet eens zoveel uit waarover ik schrijf. Natuurlijk heb ik mijn voorkeuren, maar een niche voor mijn vernieuwde website was eigenlijk al snel van de baan. Haha. Veel te beperkend voor mij! Zo geen zin in. Daarmee verdwijnt wel het meteen de stempel “mamablog”. Want La Log zoals het was, past niet meer bij me. Natuurlijk zal ik nog over het moederschap schrijven aangezien dat een heel (héél) groot gedeelte van mijn leven is. Er zijn nieuwe categorieën ontstaan en anderen verdwenen. Er komen downloads en in de toekomst misschien nog wel meer toffe dingen!

Je kunt alles nog terug vinden in het archief. De oude content heb ik niet verwijderd want er staan veel waardevolle artikelen tussen. Voor mij, maar ook voor bezoekers van mijn site. Een nieuwe naam was ook nog een idee. Een. Heel. Slecht. Idee. Haha 😉 De naam La Log is in 2015 ontstaan. Want een Log is een verslag. En La was voor de leuk (en mijn onderneming als zzp groepslesdocent heette La Fit, dus daar komt dat vandaan). Een leuk verslag dus. En toen kwam ik er laatst ook nog per ongeluk achter dat La Log “het logboek” betekend. Ja, hallo! Hoe toepasselijk is dat?!

Of ik lang heb getwijfeld om La Log weer online te gooien? Ja. Absoluut. Gedachtes als “ze zien me aankomen” heb ik veel gehad. De makkelijkste weg was om het zo maar te laten. Maar toen ik het erover had met een vriendin, vroeg ze mij of het een goed idee was dat ik me liet beperken door anderen. Dat zette me dat aan het denken. Nee, natuurlijk niet, was mijn antwoord. Dat kan niet de bedoeling zijn. Want als ik ergens voor sta, dan is het dat je moet doen waar je blij van wordt! En hoe kan ik daar voor staan als ik dat zelf niet doe? Daarom is lalog.nl weer terug. 

Dit was mijn verhaal. De uitkomst van een heel proces. En ik weet dat het volgende alweer voor de deur staat want dat gaat gewoon door he 😉 Maar dan wel schrijvend. Inspirerend. Motiverend. Voor jou. Voor mij.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *