Kids Mama en zo Momlife

Hoera, ze mogen weer naar school!

thuis, home, coronacrisis, corona crisis, kinderen, gezin, home, stayhome, mamalife, party, balonnen, jurkjes, happy, mamablog, mamalifestyle, lalog, lalog.nl, lalogblog

Het is bijna zover: de basisscholen gaan weer open! Net op tijd als je het aan mij vraagt want oooh wat zijn de meiden het beu. Ze zijn hard toe aan hun eigen sociale contacten en meer dan ooit aan hun eigen ritme. En ik ook. Want ze vliegen elkaar veel vaker dan normaal in de haren. En vooral Noor is maar moeilijk meer te motiveren voor het -toch wel vele- schoolwerk dat ze thuis moet doen. Dus: hoera ze mogen weer naar school!

Juf mama

Ja, heel eerlijk: juf mama is toch ook wel helemaal klaar met de thuisschool. Eerder schreef ik al over het gestruggle met een groep 3-er, een kleuter en een dreumes en al dat schoolwerk erbij. Tussendoor nog één dag in de week naar de Efteling en och ja, de man werkt gewoon op locatie dus het is wel extra feest voor mij de hele week 😉 Feest dat ik ook echt wel waardeer. De dingen die meiden leren, de sprongen die ze maken… het is heel bijzonder om dat van dichtbij mee te mogen maken, daar ben ik me absoluut van bewust. Maar ik merk ook dat er wat meer ruimte moet komen voor iedereen. Voor mij, voor de meiden. Maar kleine Ben vindt het allemaal prachtig met zijn zussen zoveel om hem heen. Groot pluspunt want die drie hebben de afgelopen tijd super veel kunnen bonden.

Even iets anders

Maar de thuisschool is nu na zoveel weken meer een dagelijks gevecht. Eerst schoolwerk en dan pas spelen, knutselen, verven, een spelletje doen of whatever, dat gaat er niet zo makkelijk meer in voor Noor en Lot. En geef ze eens ongelijk. Ze kunnen hun ei toch ook helemaal niet kwijt zo?! Ze spreken elke week wel een keer of twee in de week af met een vriendinnetje of gaan bij opa en oma spelen. Ik merk echt dat ze dat nodig hebben maar het is gewoon niet genoeg.

bos, thuisschool, lockdown, naar buiten, mama van drie, mamalifestyle, mamablog, lalog, lalog,nl, lalogblog
Als ze klaar zijn met hun thuisschool bouw ik hele parcourtjes op de speelzolder en zet muziek aan zodat ze zich even kunnen uitleven. Tijdens onze ingelaste schoolpauzes stuur ik steevast ze de tuin in als het droog is. Een middag lekker uitgebreid in bad spelen met bruisballen en zeemeermin barbies doet het ook goed trouwens. En in het weekend gaan we een middag het bos in. Even iets anders.

Maar toch heb je op een gegeven moment ook alles wel gehad. En dan is het weer maandag. Nog één week moeders! Even volhouden maar ook genieten. Het feit dat ze na één week school alweer een week vakantie hebben hier in Brabant negeer ik dan maar even voor het gemak.

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Volg ook mijn chaos en moederschap op Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *