Kids Mama en zo Momlife

Gaat jullie thuisschool ook zo lekker?

thuisschool, thuis school, lockdown, basisschool, thuis lesgeven, schoolwerk, mamablog, mamalifestyle, mamalifestyleblog, lalogblog, lalog, lalog.nl
De thuisschool. Dagelijks om half negen schuiven ze hier weer aan. Of tien over half. Of tien voor. Of dat aan mij ligt? Misschien. Maar langer treuzelen gaat niet want het zou zomaar kunnen dat Noor om negen uur haar eerste online les heeft of dat Lot dan haar kringgesprek heeft. Of dit allebei tegelijk. Alles behalve handig. Gooi nog een dreumes die aandacht wil in de mix en je hebt echt een ideale thuisschoolsituatie. Gaat ‘ie bij jullie ook zo lekker?

Wat doen we het goed

Al na de eerste week kregen alle ouders dikke complimenten. Want wat doen we het toch goed. Weten meneer J. en juffrouw S. veel dat ik met bepaalde woorden strooi wanneer de link van Google Meet weer eens niet werkt. Of dat de laptop, net op het moment dat de online les begint, heeft besloten dat hij een hele hoop updates gaat doen en zichzelf uitschakelt. Top. Noor meldt zich wel weer ergens halverwege. Met een verhitte moeder op de achtergrond. Een achtergrond waar dan ook een kleuter en een dreumes doorheen schreeuwen om aandacht. Want zelfstandig spelen blijkt ineens geen optie meer te zijn.

Na drie minuten zijn de meiden hun concentratie kwijt zijn wanneer ze hun opdrachten moeten maken en dan “is alles stom”. Daar zit je dan om tien voor negen ‘sochtends met een veeleisende dreumes op schoot en twee opstandige thuisschoolstudentjes. Nee, gekkigheid. Soms is het wel even zo, maar hee: dan is het maar even zo. Dan gaan ze lekker even pauze houden en starten ze daarna met frisse tegenzin opnieuw 😉

Gelukkig zijn er veel fijne momenten. Natuurlijk zijn die er. Bijvoorbeeld dat ik met trots van een afstandje meekijk en zie hoe goed Noor haar rekensommen doet en hoe netjes en secuur ze in haar dictee schriftje schrijft. Of hoe goed Lot mee doet met de kringgesprekjes en ze al woordjes begint te lezen. Dat ik dit van zo dichtbij mag meemaken is toch super bijzonder?! De groei die ze doormaken is mooi om te zien. Ondanks dat het niet altijd ideaal is, is dit nu wel wat het is. En daar maken we dan gewoon het beste van. Behalve als de link van Google Meet niet werkt dan.

Tipje

thuisschool, thuis school, lockdown, basisschool, thuis lesgeven, schoolwerk, mamablog, mamalifestyle, mamalifestyleblog, lalogblog, lalog, lalog.nl
Een kleine, maar super effectieve tip voor als je meerdere kleine kids heb rondlopen tuis! Ik maakte voor Noor een apart werkplekje in de gang. Ze gaf zelf aan dat ze het vaak te druk in de kamer vond als ze haar schoolwerk moest doen. Op haar kamer zitten om haar opdrachten uit de schoolboekjes doen wilde ze niet want dan voelde ze zich te afgezonderd van ons. Dat snapte ik wel; ze is nog maar zes en heeft soms extra uitleg nodig over een opdracht. Dan is het handig dat we in de buurt zijn.

Op de gang werkt perfect voor Noor. Veel plek heb je niet nodig: een simpele stoel met een kinderstoeltje ervoor en klaar ben je. Ik legde nog een schootkussen op de zitting van de stoel zodat Noor goed recht kan zitten. Ze is dicht bij ons maar ze zit wel apart genoeg om zich te kunnen concentreren en wordt niet elke twintig seconden weer afgeleid. Ze gaat nu als een speer door haar opdrachten in de boekjes heen! Alle opdrachten op het digibord en haar online lessen doet ze natuurlijk gewoon aan de keukentafel. Boffen ook dat we zelf een digibord hebben net zoals in de klas. Handig met een papa die in de ict werkt op een school 😉

Gaat die thuisschool bij jullie ook zo lekker?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Meekijken op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *