Lifestyle Personal

10 dingen die ik nooit wil doen (anti-bucketlist)

anti bucketlist, nooit doen, lijstje, goals, 10 dingen die ik nooit wil doen, blog, blogger, mamablog, lifestyle, mamalifestyle blog, personal, lalog, lalogblog, lalog.nl
Een anti-bucketlist! Hoe leuk is dat? Aangezien je wordt overspoeld met bucketlists en dingen die iedereen voor een bepaalde leeftijd gedaan wil hebben.
Een soort van presteerdrang is het. Daar heb ik gelukkig geen last van omdat ik oprecht heel blij ben met wat ik nu allemaal doe en waar ik in het leven sta. Dat betekent trouwens niet dat ik geen dromen en doelen in life meer heb hoor. Maar ik hoef niet zo nodig naar de andere kant van de wereld, tattoos heb ik al (meer is altijd welkom!), ik ben een happy mom en ik heb van mijn passies mijn banen kunnen maken. Lekkere tegenhanger is dus mijn anti-bucketlist!

Anti-bucketlist

Op Mommyhood.nl kwam ik de anti-bucket list tegen van Shirley en ik vond het idee zo leuk dat ik ook mijn eigen anti-bucketlist maakte. Hoe refreshing! 10 Dingen die ik nooit wil doen! Dit zijn ze:

1. Bungyjumpen
Nee hoor, mooi niet met mijn gezonde portie hoogtevrees. Wanneer ik ergens in zit heb ik niet echt een probleem met hoogtes, maar zodra ik kan rondlopen wordt ik toch wel heel erg zenuwachtig. En dan iemand die ik niet ken er zomaar op vertrouwen dat het niet gevaarlijk is dat ik mezelf de afgrond in pleur? Dat het bungykoord en what not in orde en volkomen veilig is? En eigenlijk alles in dit kader is een no go. Bungyjumpen, abseilen, parachute springen… No, thank you.

2. Een borstvergroting
Ik zeg niet dat ik het niet nodig heb na drie zwangerschappen en al dat gekolf, maar dit zou ik dus echt niet doen.
Als meiden dit doen zodat ze zichzelf zelfverzekerder willen voelen, be my guest. Daar kan ik natuurlijk niet over oordelen, ik spreek alleen voor mezelf. Vrijwillig aan mijn lijf laten sleutelen met alle mogelijke gevolgen van dien, is gewoon niet mijn ding.

3. Op wereldreis gaan
Scandinavië is een van mijn favoriete bestemmingen en een rondreis door Noorwegen hebben we al mogen maken. Dat gaan we zeker nog eens doen als de kindjes oud genoeg zijn. Ook Curaçao en Aruba hebben we bezocht, Spanje, Frankrijk, Italië… Maar dit was het wel. Onze rondreis door Noorwegen duurde een kleine drie weken en dat was echt lang genoeg. Maar echt. Ik ben gewoon erg honkvast, ben graag thuis en in mijn eigen omgeving. Daar voel ik me het fijnst. Een wereldreis maken trekt me dan ook echt totaal niet. Duurt veel te lang.

4. Ogen laten laseren
Hoewel ik afwisselend lenzen en een bril draag, zal ik mijn ogen nooit laten laseren. Dat laseren vind ik echt heftig. En als het mis gaat, dan gaat het ook goed mis. Dan maar lenzen en brillen dragen.

5. Motor rijden
Haha, ik vroeg aan Wim wat hij aan mijn anti-bucketlist zou toevoegen en dit was zijn antwoord. Klopt ook wel. Hij wil heel graag motor leren rijden en ik ben daar geen fan van. Ik had ooit een collega op de sportschool die meerdere keren een heftig motor ongeluk heeft gehad. Dat je op zo’n motor heel kwetsbaar bent blijft dan toch door mijn hoofd heen spoken.

6. Tegen de kapper zeggen “Doe maar wat”.
Dit drama heb ik al meerdere keren meegemaakt. Dat zeg ik dus nooit meer.

7. Vrijwillig spugen
Ik heb een vorm van emetofobie: de angst om over te geven.
Mij zul je NOOIT een vinger in de keel zien steken of op wat voor manier dan ook proberen om het spugen op te wekken. Overgeven is een heel vermoeiend en angstig proces voor me dus daar blijf ik het liefste zo ver mogelijk bij uit de buurt…

8. Duiken
Snorkelen gaat nog net. Maar duiken is een no go. Hier komt mijn  angst voor spugen ook bij kijken. Met zo’n ding in mijn mond krijg ik al kokhalsneigingen. Ik krijg het benauwd, kan niet goed door zo’n mondstuk ademen en al dat grote, zwemmende zee spul om me heen hoeft ook niet perse.

9. Stoppen met groepslessen geven
Voer mij maar af als ik ooit moet stoppen met lesgeven.
Ik moet er letterlijk bij neervallen wil het zover komen. Het geven van sportlessen is al vijftien jaar mijn grote passie en zit in mijn bloed. Ik wordt onrustig en lichtelijk depressief als ik geen les zou geven.

10. Ons interieur uit handen geven
Hahaha, dit zal echt nooit gaan gebeuren. No way.
Ik ben veel te gehecht aan wat ik zelf graag creëer in ons huis. Ik voel me daar goed bij en wordt er altijd blij van om daar mee bezig te zijn. Tv programma’s als vtwonen zijn favoriet en een stapel woonmagazines ligt altijd wel ergens in huis. Steeds weer dingen veranderen en verbeteren vind ik heerlijk om te doen en het moet vooral mijzelf weerspiegelen. Gelukkig lukt dit aardig, vind ik zelf, dus de stylisten van vtwonen mogen zich ergens anders uitleven 😉

Wat zou jij op je anti-bucketlist zetten? Leuk om eens over na te denken 😉

 

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg op Instagram
Like op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *