Baby Kids Mama en zo Momlife Zwanger

“Jij bent ook niet echt genderneutraal bezig”, zei ze tegen me…

genderneutraal, baby, babyblog, zwanger, derde zwangerschap, blauw, babyblauw, mamablog, blog baby, gender, jongen, meisje, mamalifestyle, mamalifestyle blog, lalog, lalog.nl, lalogblog

Daar sta ik dan. Op de niet genderneutrale babykamer, voor een niet genderneutrale garderobe voor mijn baby. Na twee meiden krijgen we nu een jongen en ik vind dat zo leuk!!! Ik dompel mezelf als meisjesmama dan ook graag helemaal onder in typische jongensdingen. Want nu kan het! Maar dat vond de mevrouw in de rij bij de plaatselijke Jola dus helemaal niet. Met mijn zwangere buik en handen vol met jongenskleertjes zei ze even tegen me wat ze daar van vond.

Genderneutraal?

“Jij bent ook niet echt genderneutraal bezig”, zei de vrouw achter me in de rij bij de Jola. Verbaasd draaide ik me om. Had ze het nou tegen mij? Moet je niet doen he, bij zwangere vrouwen bomvol met hormonen. Wel dus. Met haar afkeurende blik bekeek ze me van top tot teen. Mijn reactie? “Ja, na twee meiden krijg ik nu een jongen en die ga ik dus ook lekker als jongen aankleden. Als hij later zelf een roze jurk aan wil trekken, dan mag hij dat ook lekker doen, maar nu bepaal ik het!”

De vrouw trok haar wenkbrauwen op en keek weg. Net goed. Ze gaf me het gevoel alsof ik het niet goed deed als moeder. En, ook erg, alsof ik iets tegen genderneutraal zou hebben! Absoluut niet! Joh, wat maakt mij het uit wie waarin loopt als vrouw, man of genderneutraal persoon. Maar laat iedereen daar vrij in, denk ik dan. Vooral zwangere vrouwen vol met hormonen die babykleertjes aan het shoppen zijn. Ik reed daarna ook nog even langs de supermarkt voor BLAUWE muisjes. Lekker genderneutraal πŸ˜‰

genderneutraal, baby, babyblog, zwanger, derde zwangerschap, blauw, babyblauw, mamablog, blog baby, gender, jongen, meisje, mamalifestyle, mamalifestyle blog, lalog, lalog.nl, lalogblog

Blauwe muisjes en een stoere jongenskamer it is, ik vind het veel te leuk tussen al dat meidenspul πŸ™‚ Heb jij als moeder wel eens met dit onderwerp te maken gehad?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

 

Volg op Instagram
Like op Facebook

5 gedachten over ““Jij bent ook niet echt genderneutraal bezig”, zei ze tegen me…

  1. Pff… waar mensen zich toch mee kunnen bemoeien! Wij krijgen na een dochter nu een zoon en ik koop ook lekker jongenskleding. Maar dat ik ook tussen de kleding van mijn dochter heb lopen neuzen, zou een mevrouw achter me in de rij aan de kassa ook niet kunnen weten. Tsss…. laat mensen mooi zelf bepalen wat ze doen . Ik geef je groot gelijk iig!

  2. Ik vind dat sommige mensen echt doorslaan.. Dat jij jouw pasgeboren zoontje in het blauw kleedt, zegt helemaal niets over of hij later wel of niet met poppen gaat spelen. Ik denk dat dit juist met twee grote zussen heel erg mee gaat vallen. En wat dan nog, jouw kind, jouw keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *