Kids Mama en zo

Ooit weer kamperen in de Ardennen…

sprookjescamping, kindercaming, Sprookjescamping de Vechtstreek, kamperen, camping, kindervakantie, zomervakantie, gezinsvakantie, plog, mamalifestyle, mamablog, blog, lalog.nl, lalogblog, lalog
De zomer zit er (zo goed als) op, maar ik heb alweer helemaal zin in de volgende vakantie met de kinderen! Dat wij houden van lekker op de camping staan met de kids, hebben jullie al kunnen lezen in mijn artikel over de Sprookjescamping. In onze kinderloze tijd zijn we nog al eens naar de Ardennen op vakantie geweest en als de kinderen oud genoeg zijn om mee te gaan kanoën en veilig in de Ourthe te spelen, gaan we er zeker weer een keer terug!

Tijdens onze zomervakantie puft de trekhaak van onze auto onder het gewicht van een caravan. Wel zo fijn als je dan een veilig exemplaar onder je auto hebt zitten! Mocht je er zelf nog een zoeken, neem dan eens een kijkje bij rameder.

Een trekhaak hebben wij al, maar een fijne caravan nog niet. De afgelopen keren hebben we dan ook een caravan gehuurd. Met de jaren zouden we echter wel een fijne vijfpersoonscaravan willen aanschaffen, om later met het volledige gezin te kunnen kamperen. Maar zoals jullie weten komt ons derde kindje er deze herfst aan. Met een pasgeboren baby op de camping, dat wordt misschien toch wat moeilijk en dat zie ik ook absoluut niet zitten. De aankomende jaren zullen we de vakanties dan ook hoogstwaarschijnlijk in een fijne bungalow of huisje in een vakantiepark in Nederland doorbrengen. Dat houdt me natuurlijk niet tegen om te dromen over de periode dat de kleine wat groter is, en we weer wat verder weg kunnen reizen. Daarvoor heb ik al de perfecte bestemming gevonden: de vertrouwde Belgische Ardennen.

De Belgische Ardennen

De hamvraag is natuurlijk altijd: waar gaan we heen? Met de kinderen bespaar ik me het liefst een al te lange rit. De Ardennen lijken me dan een fijne optie. Deze zijn nog steeds lekker dichtbij en toch een heel andere wereld. Ook voor kinderen is dat leuk, de heuvels, de Middeleeuwse stadjes, de grotten en grote bossen zijn toch wat anders dan wat ze in Nederland gewend zijn. En dat Frans dat ze daar spreken? Daar zullen ze wel even versteld van staan. Trouwens, ook in België hebben ze goede campings!

kamperen, Ardennen, blog kamperen, vakantie, vakantie met de caravan, trekhaak, mamablog, vakantie met kinderen, zomervakantie, lalog, lalog.nl, lalogblog

Ik ben al een aantal campings tegengekomen voor een vakantie in België. Zo lijkt Camping de Chênefleur me wel wat. Vlak bij het plaatsje Tintigny biedt de camping niet enkel de omliggende natuur; denk maar aan spelen en ravotten in het bos en dammen bouwen in de rivier de Semois! Ook heeft de camping een eigen recreatieteam voor de kinderen en een verwarmd zwembad. De ANWB geeft deze camping een erg goede beoordeling overigens. Van een ander kaliber is Camping Coo, die eruitziet als een ware oase van rust. Misschien wat moeilijker om de kinderen altijd ter plaatse te entertainen, maar deze kampeerplaats ligt vlak bij de prachtige watervallen van Coo en bij Plopsa Coo. Mijn meisjes zullen zeker gek zijn van dit park, waar ze niet enkel indoor- en outdoorattracties hebben, maar ook een doorloopweide met dieren en zelfs een heus apeneiland!

Maar zoals ik hierboven al schreef; de komende jaren blijven we waarschijnlijk in Nederland. Hebben jullie ervaring met verder rijden met de (jonge) kids? En wat zijn dan de voor- en nadelen van zo’n vakantie in het buitenland? Ik lees het graag in de reacties!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *