Body & food Mind & body

Gevoelige hoofdhuid? Vegan shampoo getest + mijn tip!

review, petal fresh, petal fresh pure, scalp shampoo, scalp treatment shampoo, shampoo gevoelige hoofdhuid, gevoelige hoofdhuid, vegan shampoo, tea tree shampoo, shampoo gestest, mamablog, blog, mamalifestyle, haar, haar wassen, lalogblog, lalog.nl

Ik heb nogal een probleemhuid. En helaas dus ook een probleem-hoofdhuid. Tientallen shampoos heb ik al geprobeerd maar er is er niet één die me echt van mijn gevoelige hoofdhuid af helpt. Of in ieder geval van de ongemakken ervan. Er zijn er vast meer van jullie die hier ook last van hebben. Zo vervelend he. Ik probeerde een vegan shampoo van Petal Fresh waar geen troep in zit. Of het helpt? Een eerlijke review. Daarnaast deel ik nog een fijne tip voor een gevoelige hoofdhuid en haar dat te snel naar je zin vettig wordt!

Gebrek aan troep

Dure shampoo, sulfaatvrije shampoo, biologische shampoo, goedkope shampoo… you name it en ik heb het geprobeerd. Deze vegan Scalp Treatment shampoo van Petal Fresh (no spon) trok in de winkel mijn aandacht vanwege het gebrek aan troep.

review, petal fresh, petal fresh pure, scalp shampoo, scalp treatment shampoo, shampoo gevoelige hoofdhuid, gevoelige hoofdhuid, vegan shampoo, tea tree shampoo, shampoo gestest, mamablog, blog, mamalifestyle, haar, haar wassen, lalogblog, lalog.nl
Het gebrek aan troep, ja. Beter. Ik word er namelijk ook van verdacht een gluten-allergie te hebben maar ik wil er niet aan. Maar daarover later meer. Mijn gevoelige huid kan in ieder geval reageren op gluten maar ook op SLS (het troepje dat shampoo laat schuimen), parabenen en alcohol dat je in veel shampoos terug vindt. Deze shampoo bevat geen van allen. Perfect voor mij! Weer hoop ik de ideale shampoo gevonden te hebben. Toch ben ik nog sceptisch want -nogmaals- ik heb al zoveel verschillende shampoos geprobeerd en bij een enkele nemen de klachten (jeuk, droge en rode hoofdhuid, droog haar dat naar mijn zin te snel vettig wordt) wel af maar het is nooit echt weg.

Wat beloofd het?

review, petal fresh, petal fresh pure, scalp shampoo, scalp treatment shampoo, shampoo gevoelige hoofdhuid, gevoelige hoofdhuid, vegan shampoo, tea tree shampoo, shampoo gestest, mamablog, blog, mamalifestyle, haar, haar wassen, lalogblog, lalog.nl
Tea tree staat al eeuwenlang bekend om de desinfecterende en ontsmettende werking. De Tea Tree in de shampoo stimuleert en versterkt het haar en de hoofdhuid. Het werkt als natuurlijke desinfectant, gecombineerd met milde cleansers, om beschadigd haar te voeden en te hydrateren. Het zorgt voor gezonder en stralender haar en maakt een einde aan een jeukende hoofdhuid.

En?

De Tea Tree geur komt je meteen tegemoet wanneer je de fles opent. Het is een sterke geur en je moet er van houden. Ik vind het zelf wel lekker maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen er fan van is. Nadat ik de shampoo in mijn haar smeer begint het gelukkig al snel te schuimen. Ik word echt naar van shampoos die niet schuimen en aangezien er geen SLS in deze shampoo zit, was ik er bang voor maar het schuimt goed!

Yay:
Na het wassen merk ik meteen dat mijn haar minder droog aan voelt en mijn krullen worden helemaal enthousiast. Het krult veel meer dan normaal, mijn haar is gevoed en glanst heel mooi. In eerste instantie ben ik heel blij met de shampoo en denk dat ik HET gevonden heb, maar…

Nay:
Omdat ik deze shampoo echt een goede kans wil geven gebruik ik ‘m vier weken en helaas ondervind ik ook twee nadelen. Mijn hoofdhuid blijft geïrriteerd dus dat schiet niet op, het wordt wel ietsje beter maar niet genoeg. Het tweede nadeel is dat mijn haar nooit ECHT helemaal schoon voelt na het wassen met de Petal Fresh shampoo. Alsof het bij de aanzet een beetje vettig blijft en ik mis het luchtige dat mijn haar normaal heeft na het wassen. En ja: ik spoel het echt goed en lang uit dus daar kan het niet aan liggen. Maar als er het niet helemaal goed schoon wordt, kunnen er bacteriën op de hoofdhuid achterblijven. Dat is dan is dat weer schadelijk voor je hoofdhuid dus dat schiet niet op.

Now what? Ik ging weer verder in mijn zoektocht en kwam uit bij Sebamed shampoo voor de gevoelige hoofdhuid, zonder zeep. En deze is top! Geen mooie fles, wel effectief. En mijn tip: combineer shampoos!

Ik lijk inmiddels een goede combi gevonden te hebben: ik wissel de Petal Fresh steeds af met Sebamed shampoo voor de gevoelige hoofdhuid en dit lijkt tot nu toe te werken voor mij! Ik was mijn haar nu al ruim twee maanden op deze manier. Ik was het twee of drie keer per week en gebruik de shampoo’s om en om. Meestal de Sebamed twee keer en de wasbeurt erna gebruik ik de Petal Fresh. Na het sporten gebruik ik trouwens sowieso Sebamed want dan wil ik echt dat mijn haar goed schoon wordt na al dat gezweet. Na het wassen verzorg ik mijn haar altijd nog met een olie die ervoor zorgt dat het niet teveel pluist. De olie die ik gebruik haal ik bij mijn kapper: Miracle Oil van Schwarzkopf. Hij is ook online verkrijgbaar en kost rond de €10,00, ik doe daar echt al bijna een jaar mee omdat je er zo weinig van nodig hebt! Vier druppels op mijn handpalm is voldoende, anders wordt het weer -juist- vet.

Conclusie: ik vind het heel fijn dat mijn haar zo gevoed wordt door de Petal Fresh maar écht schoon wordt het niet. De Sebamed shampoo doet dat wel, mijn haar is na een wasbeurt echt goed schoon en luchtig. Ook verzorgt deze mijn hoofdhuid goed want sinds ik deze gebruik heb nog maar weinig klachten! Het is uiteindelijk zo dat ik vaker naar de Sebamed shampoo grijp en de Petal Fresh nog af en toe gebruik. Beide shampoo’s zijn trouwens te verkrijgen bij het Kruidvat (nospon).

Met deze combi ga ik voorlopig door 🙂 Heb jij nog tips voor de gevoelige hoofdhuid?

*UPDATE: inmiddels gebruik ik geen sulfaat houdende shampoo meer vanwege de agressieve reiniging van deze stoffen. Ook de Sebamed bevat deze.

 

 

 

 

 

lalog.nl op Facebook
lalog.nl op Instagram

5 gedachten over “Gevoelige hoofdhuid? Vegan shampoo getest + mijn tip!

  1. Leuke blog! Lijkt me heel lastig om zo snel ergens op te reageren! Ik zweer zelf bij Marrocan oil, hier wordt mijn haar zo zacht en glanzend van! Het voedt ook de huid, dus misschien is dat iets voor jou?

    X Lisanne

    1. Heb deze shampoo gekocht als goedkoop alternatief voor maroccan oil. Heb krulhaar dat snel droog wordt en dan gaat pluizen. Heb hem nog niet gebruikt. Fingers crossed dan maar!!

      1. Haha ooow, hoop dat ie werkt voor je! Maar elk haar is anders en soms is het even zoeken maar werkt het voor de ander perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *