Baby Mama en zo Zwanger

De 20 weken echo van baby 3

echo, 20 weken, 20 weken echo. twintig weken, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, mamablog, mamablogger, mamalifestyle, lalog, lalog.nl, lalogblog
Vandaag kregen we de 20 weken echo van onze babyboy! Tijdens deze zwangerschap hebben we net als bij de zwangerschappen van Noor en Lot geen combinatietest en NIPT test laten doen dus deze medische echo vond ik dan toch weer spannend hoor… Waar ze allemaal op letten tijdens deze echo? Je leest het in deze blog en natuurlijk deel ik ook de mooiste foto’s van onze beeb!

Tijdens de pretecho voor de geslachtsbepaling en dan werd er wel globaal gekeken of er alles op en aan je kindje zit, maar de 20-weken echo is een medische echo waarbij alles gecheckt en gemeten wordt. Met zweethandjes gingen we naar echocentrum Focus in Breda waar we onze derde beeb weer te zien kregen.

echo, 20 weken, 20 weken echo. twintig weken, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, mamablog, mamablogger, mamalifestyle, lalog, lalog.nl, lalogblog
Onze kleine vriend was tijdens de echo volop in beweging en lag er goed voor. Dat was weer eens wat anders want bij de meeste echo’s die ik tot nu toe heb gehad. De vorige keer (en ook bij Noor en Lot) moest er gesprongen, gewiebeld, geschoven en geplast(!) worden in de hoop dat het meten en nakijken dan wel goed zou lukken. Maar onze babyboy liet zich volop zien en wat doet hij het goed!

echo, 20 weken, 20 weken echo. twintig weken, zwanger, zwangerschap, derde zwangerschap, mamablog, mamablogger, mamalifestyle, lalog, lalog.nl, lalogblog
En wat was ik blij en opgelucht om te horen dat alles in orde was bij de echo. Tijdens de 20-wekenecho kunnen eventuele afwijkingen bij je baby worden opgespoord. Bekende afwijkingen waar naar wordt gekeken zijn een open ruggetje, een open schedel heeft en of het bovenlipje gesloten is. Ook wordt er gekeken naar het functioneren van het hartje, alle orgaantjes worden gecheckt net als de hersentjes. Ook de groei wordt gemeten en het vruchtwater en de placenta worden bekeken. Natuurlijk geeft dit geen garantie op (andere) aandoeningen bij je baby maar het is natuurlijk goed nieuws als er tijdens de 20 weken echo geen afwijkingen worden gevonden!

Leuk als je La Log volgt op de socials ♥

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

2 gedachten over “De 20 weken echo van baby 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *