Interieur & thuis Mama en zo

Huishouden: de taakverdeling binnen ons gezin

nieuwe bank, bank, butterly bank, congac-kleurige bank, interieur, interieurblog, zithoek, blog, mamablog, mamalifestyle blog, la log, La Log.nl
Het huishouden. Het houdt ook gewoon nooit op he. Heb je net was nummer vijf weggewerkt, dan wacht de badkamer nog op je.
Net zoals de vloer in de woonkamer die nu toch écht gedweild moet worden. En de vaatwasser die nog leeg moet. Zucht.

Uh, help?

Nou werkt de man het meest en vind ik het vanzelfsprekend dat ik dus het meeste doe in het huishouden. Maar met twee kleine kinderen, een parttime baan, mijn lesjes geven op de sportschool, mijn blog en andere projectjes vind ik dat soms best lastig. Ik vertel hoe wij het huishouden verdelen zodat het zo soepel mogelijk verloopt. Meestal dan 😉

Oké, ik doe dus het meeste in huis maar ook Wim heeft een behoorlijk lijstje. En hij vindt dat gelukkig niet meer dan normaal. En ik ook niet trouwens. Ja, hallo, het is kei veel. En dat huis van ons is nog eens groot ook. Heerlijk hoor, maar ook een hoop om bij te houden dus ik trek regelmatig aan de bel bij Wim als het mij even niet lukt.

De vaste dingen die Wim doet:
– Weekboodschappen halen;
– Eén of twee kinderen naar zwemles doen (soms ga ik met Noor, maar meestal doet Wim ze allebei);
– De tuin bijhouden (daar doe ik ook wel eens wat maar Wim maait het gras en zo);
– De auto’s tanken (heb ik zo’n hekel aan…)
– Het oud papier en de vuilnisbakken bijhouden;
– Kliko’s aan straat zetten;
– Op dinsdagochtend Noor naar school brengen;
– Ons bed verschonen.

Bijspringdingen

Super fijn dat Wim deze dingen allemaal doet maar soms heb ik gewoon net even meer hulp nodig en maak ik een lijstje met wat er nog gedaan moet worden. Dit zijn meestal dingen als een was opruimen/aanzetten of stofzuigen maar ook maakt hij wel eens mijn konijnen schoon of dweilt hij de vloer.

Een aantal dingen doe ik elke week, sommige dingen maandelijks en andere dingen (lees de ramen zemen, keukenkastjes uitdoen) twee of drie keer per jaar.

Interieur, interieuritems, wonen, huis, thuis, woonkamer, woonblog, hornbach, lifestyle, lifestyle blog, blog, mamablog, mamalifestyleblog, lalog, lalogblog, lalog.nl

Wat wekelijks terug komt:
– De wc’s (soms wel 2x per week);
– De badkamer (meestal de ene week grondig, de andere week lalala);
– Beneden dweilen;
– Bovenverdieping stofzuigen;
– Slaapkamers poetsen (ook weer de ene week grondig en de andere week lalala);
– Bedden kinderkamers verschonen;
– Konijnenhok schoonmaken;
– Benedenverdieping poetsen (ja, grondig en lalala);
– Keuken elke week goed doen.

En dan wordt er natuurlijk dagelijks opgeruimd, wassen gedraaid, de vaatwasser in- en uit geruimd (dit doet Wim trouwens vaker dan ik!) en beneden gestofzuigd want ja, twee kleine kinderen… Verder doe ik meestal de meeste dingen op zondag en maandag, dat werkt voor mij het makkelijkste.  Op zondag is Wim ook thuis en kan hij de meiden mooi bezighouden en op maandag poetst Lot gezellig met mij mee als Noor op school is. Ik vind het fijn om aan het begin van de week dat alles lekker gedaan te hebben. En dweilen doe ik op vrijdag! Dan werk ik een vroege of late dienst en is er altijd wel een moment dat iedereen weg is (school/opvang/BSO/werken) zodat er niemand over de natte (schone!) vloer heen banjert. Nee, dat gebeurt dan een uurtje later 😉

Hulp in de huishouding?

Ja, vind ik echt een optie en ik denk daar al een tijdje over na. Al is het alleen voor dat groffe geschut zoals de badkamer en ramen zemen. Lijkt me heerlijk. Maar wat ik dan weer wel een ding vind is dat ik dan iemand dat moet laten doen en die controle moet loslaten ipv zelf erop gaan staan kijken.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet, heb jij hulp in de huishouding thuis?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

lalog.nl op Instagram
lalog.nl op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *