Lifestyle Momlife Personal

7 Tips die je helpen besparen op jouw vaste lasten!

besparen, geld, tips, tips besparen, kosten, minder kosten, huishouden, vaste lasten, blog, mamablog, lifestyleblog, lalog.nl, lalogblog, la log

Het is altijd goed om eens kritisch naar jouw inkomsten en uitgaven te kijken. Waar gaat je zuurverdiende geld eigenlijk naar toe? Hieronder vind je 7 handige tips die helpen met besparen op jouw vaste lasten. Handig voor gezinnen met en zonder kinderen, zeker nu de dure maanden er weer aankomen…

Misschien heb je het al meegekregen in het nieuws. De vaste lasten gaan in 2019 fors omhoog. Een gemiddeld gezin gaat wel €700 meer betalen aan onder andere energie, verzekeringen, internet en TV. Daarbij komt ook nog dat de BTW van 6% wordt verhoogd naar 9%. Dit betekent dat ook zaken als de boodschappen, de kapper of het openbaar vervoer een stukje duurder worden.

Wat kan je doen om te besparen?

1. Weet wat je inkomsten en uitgaven zijn
De belangrijkste tip voor iedereen die geld wil besparen is inzicht krijgen in wat er binnenkomt en uitgaat. Bepaal voor jezelf een budget hoeveel geld je uit wilt geven aan welke zaken, en maak een spaardoel. Wat voor ons goed werkt: alles bijhouden in een Excel-sheet maar een schrift werkt natuurlijk ook 😉

2. Verlaag je energiekosten
De energiekosten gaan volgend jaar fors omhoog. Een gemiddeld gezin gaat wel €30 p/maand meer betalen aan energie! Vergelijk ieder jaar de energieleveranciers en stap bij voorkeur ieder jaar over. Aanbieders werken met enorme welkomstbonussen tot wel €300. Als je elk jaar overstapt, profiteer je ieder jaar weer van die bonus. Wij hebben daarnaast ook zonnepanelen op het dak laten plaatsen waardoor we ook terugverdienen doordat we stroom leveren die we zelf niet gebruiken.

3. Bespaar op je verzekeringen
De woon-, zorg-, autoverzekering: het vormt een groot deel van de vaste lasten. Vergelijk ieder jaar de verschillende aanbieders. Overstappen gaat tegenwoordig heel eenvoudig online, en het kan je flink geld besparen.

4. Bespaar op je internet en TV
Een andere belangrijkste kostenpost is het internet- en TV abonnement. Vergelijk internetpakketten en stap indien mogelijk over. Kijk ook of je niet een te duur pakket hebt. Wanneer je geen intensieve internetgebruiker bent, heb je niets aan een snel en duur pakket van 200 Mb/s. Een goedkoper abonnement van 50 Mb/s is vaak meer dan genoeg. Bonustip: combineer jouw mobiele abonnement met jouw internetpakket. Dit resulteert in extra korting en leuke gratis extra’s!

5. Goedkoper boodschappen doen
Een gezin met 2 kinderen spendeert maandelijks gemiddeld bijna €400 aan de boodschappen. Dit kan gemakkelijk goedkoper. Profiteer van aanbiedingen, eet minder vlees, werk met een boodschappenlijstje, ga niet met honger naar de winkel en koop groot in. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zo kan je al gauw tientallen euro’s per maand besparen. Wij doen 1 keer per week de grote boodschappen bij Lidl (met boodschappenlijstje bij de hand!) en tussendoor haal ik nog wel eens wat bij AH of Jumbo zoals verse eierkoeken, een pak Optimel of vlees van de versafdeling. Het scheelt echt een hoop om niet alles bij een AH te halen, hoe fijn ik die winkel ook vind!

6. Los je schulden af
Heb je spaargeld op de bank staan? De spaarrente is erg laag. Los daarom jouw hypotheek of andere schulden af. Zo gaan jouw maandelijkse lasten direct omlaag. Bovendien kan je het geld ook niet meer uitgeven aan andere onnodige zaken. Maar als je dan toch shopt:

7. Shop online
Online shoppen is in veel gevallen stukken goedkoper dan in de winkel. Je kunt eenvoudig prijzen vergelijken, en je wordt niet verleidt door allerlei impulsaankopen. Gebruik bijvoorbeeld Google Shopping of Kieskeurig om de laagste prijs te vinden. Zoek ook altijd naar een kortingscode wanneer je iets online besteld. Je hebt al gauw een paar euro korting of gratis bezorging te pakken.

Wat doe jij om te besparen?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg lalog.nl ook op Instagram en Facebook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *