Kids Mama en zo

Haren wassen bij kinderen: tips en tricks!

haren wassen, kinderen, peuter, dreumes, wassen, bad, douche, tips, tricks, blog, mamablog, lifestyleblog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Haren wassen bij onze twee meiden, wat een gedoe! Het klinkt alsof er iemand vermoord wordt en ik voel me een vreselijke moeder. Fijn. Creatief als ik ben probeer ik altijd vanalles uit om het minder erg te maken voor Noor en Lot. Ik deel mijn tips en tricks zodat het in ieder geval niet lijkt alsof je een moord begaat. Op z’n hoogst lijkt alsof er iemand geslagen wordt 😉

Als de kindjes in bad gaan vraagt Noor altijd heel hoopvol of ze geen haartjes hoeven te wassen maar één keer in de week zijn ze toch echt de pineut. Ik probeer hun haren niet te vaak te wassen omdat anders het hoofdhuidje zo droog wordt. Daarnaast gaan ze ook naar de kinderopvang en daar breekt de pleuris nog wel eens uit wat luizen betreft en die vieze beesten komen vooral op schoon haar. Dus dan zorg ik dat tegen de tijd dat ze naar de opvang gaan (donderdag en vrijdag) hun haartjes eigenlijk al wel gewassen moeten worden en dan doe ik dat dus lekker niet 😉

Tips bij haartjes wassen:

 1. Gietertje gebruiken
  Als je een bad hebt is het handig om een gietertje (zo’n speelgoed ding) te gebruiken om de haartjes uit te spoelen. Die houdt je beter onder controle dan een douchekop want daarmee komt het water al gauw in de oogjes terecht.
 2. Droog washandje
  Dit werkt hier echt super: een droog washandje dubbelvouwen en tegen het voorhoofd aanhouden. Ze moeten dan wel goed omhoog kijken anders is het alsnog drama en loopt het water in hun ogen…
 3. Onder de douch ipv in bad!
  Dit werkt vooral bij onze dreumes Lot wel goed! Het water uit de douchekop loopt dan veel meer verspreid over haar hoofdje heen en op de een of andere manier vind ze dit helemaal niet erg. Zeker het proberen waard als je normaal altijd in bad de haartjes van je kleintje wast!
 4. Kleppen gebruiken
  Ik had er al wel eens over gelezen en laatst kwam ik bij Flying Tiger van die “kleppen” (zie foto boven) tegen voor maar €1,- per stuk dus die nam natuurlijk meteen mee om te testen! Of het wat is? Yes!!! Bij Noor (ze is drieënhalf) werkt dit perfect. We kunnen zonder moeite de douchekop gebruiken en ze vindt het nog leuk ook! Ideaal! Bij Lot (anderhalf) is het weer een ander verhaal want die snapt het nog niet zo en trekt die klep van haar hoofd af omdat dat gek voelt… Terug naar dat washandje dan maar weer 😉

haren wassen, kinderen, peuter, dreumes, wassen, bad, douche, tips, tricks, blog, mamablog, lifestyleblog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

De prachtige lokken van Noor kan ik grondig uitspoelen met zo’n klep op haar hoofd, haha! Hoe gaat het haren wassen bij jouw kids?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

*WINNEN* Doe jij al mee met de winactie om een gloednieuw telefoonhoesje te winnen? Klik hier!

 

Volg La Log.nl op Instagram! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *