Mama en zo

De Loedermoeder-tag

loedermoeder, loedermoeder-tag, tag, blog, mama, mama-blog, mama-lifestyle blog, La Log
Een loedermoeder. Ben jij er één? Ben ik er één? Ontdek het met de Loedermoeder-tag! De term “loedermoeder” zie ik regelmatig door over mijn scherm heen gaan. Ergens in een artikel. Of bij een bevriende mama op Facebook. Laatst zag ik de Loedermoeder-tag verschijnen op www.rachelleeft.com en nu moest ik het weten: ben ik er één? Ik vulde ‘m in. Lees mee en check meteen jouw eigen loedermoeder-status!

De Loedermoeder-tag

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?
Noor is net zindelijk dus dat is super fijn! Zij krijgt alleen ‘s nachts nog een luier aan en Lot verschoon ik zeker 4 keer per dag. En als ik geluk heb dan vaker 😉

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?
De avondmaaltijden wel. En s’middags probeer ik dat ook vaak te doen als ik alleen ben met de meiden. Alleen op zondag eten we vaak makkelijk en gaan we ook met het hele gezin lekker met het bord op schoot op de bank. Moet kunnen.

Hoeveel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?
Hmmm. Noor zit in een “Frozen”-fase dus als het aan haar ligt kijkt ze deze elke dag. Meestal mag dat, maar dan wel in stapjes en niet in één keer de hele film want dan vind ik dat ze echt te lang achter elkaar voor de tv zit. Op tablet en/of telefoon kijkt ze zelden. Ik denk dat Noor in totaal zo’n 1,5 tot 2 uur per dag schermtijd heeft en Lot nul. Haha. Hoewel ze nu 1 jaar is, vindt ze de tv niet interessant. En de tablet krijgt ze nog niet 😀

Laat jij jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?
Ja, altijd. Behalve als ze ziek zijn, hoor! Dan mogen ze ’s avonds tegen mij aankruipen op de bank, maar bij ons in bed slapen ze niet! Dan doe ik echt geen oog dicht. Sorry, meiden.

loedermoeder, loedermoeder-tag, tag, blog, mama, mama-blog, mama-lifestyle blog, La Log

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem meteen schone kleding aan?
Nou, als er poep op zit wel hoor, hahaha. Dat vind ik echt vies, maar verder kijk ik niet zo nauw. Ik blijf niet aan de gang 😉

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?
Ja. Noor is namelijk een beetje kieskeurig en twee verschillende sokken kan dus echt niet (!). Ook bij papa, mama en Lot moeten er pertinent twee dezelfde sokken geconstateerd worden door mevrouw…

Koop jij jouw kind weleens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?
Soms stiekem wel. Of nou, ja omkopen… Meer in de zin van “Als je goed naar mama luistert, mag je vanavond langer opblijven.” Of deze: “Als je eerst je boterham met kaas opeet, krijg je daarna een boterham met hagelslag.” Maar echt omkopen vind ik dat niet.

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?
Hahahahahaha. Om. Te. Huilen.

Als je een kind onder de 4 hebt, geef je hem elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?
Ja, dit doen we bij allebei de meiden heel trouw. Soms vergeten we Noor nog wel eens (oeps!) maar bij Lot gaat het nog standaard in haar fles.

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeders-noemenswaardig zijn:
1. Het ochtendslaapje van de baby overslaan zodat ze ’s middags samen met haar grote zus tegelijk naar bed kan;
2. Je kind (per ongeluk!) uitlachen terwijl het huilt (omdat de reden be-la-che-lijk is);
3. Het drama dat haren wassen heet overslaan terwijl het eigenlijk wel nodig is.

En, ben ik er één? Ik ben er nog niet uit. Wat is jouw status?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en volg La Log.nl op Facebook!

 

 

6 gedachten over “De Loedermoeder-tag

  1. Hahaha heel herkenbaar! Omkopen check, tv/tablet check, haren niet wassen ivm drama check, vroeger naar bed brengen en dan zeggen “het is al zoo laat”?. Zeggen dat sperziebonen, groene patat is.. Ohoh.. Ik ben ook een loedermoeder?

  2. Ik vind de term ‘Loedermoeder’ wel hard. Alleen omdat je niet een “perfecte” moeder bent hoef je nog geen loeder te zijn xD Ik zou eerder iemand noemen die haar kinderen verwaarloost. Maar ja wel leuke Tag ^_^

  3. Dit klinkt mij gewoon allemaal als een normale moeder. Haren wassen vind mijn zoontje geen ramp, dus dat scheelt. En de vitamine geef ik wel, maar ik vergeet het ook heus wel om de zoveel dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *