Mama en zo

5 x je bent een meisjesmama als…

meisjesmama, mama, dochters, kinderen, mama van twee meiden, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Ik was zwanger van Noor en er heilig van overtuigd dat het een jongen zou zijn. Ik was namelijk een echte jongensmama, dacht ik zo. I couldn’t be more wrong! En ik kreeg niet één meisje want nog geen twee jaar later was meisje nummer twee ook geboren. He?? Nou, daar ging ik dan met mijn voetbalverleden. Met mijn voorkeur voor rock- en metalmuziek. Met mijn zwarte kleren en mijn sneakers. En nu. Nu ben ik een echte meisjesmama. Onder deze top 5 kom je niet uit als je een meid in huis hebt!

Je bent een meisjesmama als…

1. Nagels lakken tot de dagelijkse activiteiten behoort. Jouw meisje heeft er lak aan (hehe) dat je daar helemaal geen tijd voor hebt en dat ze met haar natte nagellak alles onder smeert. Je vindt het gemene spul terug aan je gordijnen en in het haar van je andere kind.

2. Je tot vervelends toe naar de paardjes moet gaan kijken met je meiden. Mama houdt namelijk niet zo van paardjes en hoopt al helemaal niet dat haar meisjes ooit het belachelijke idee krijgen dat ze op paardrijden willen…

3. Je zelf als een soort van voice-over moeiteloos alle dialogen uit de film Frozen citeert. Ook als de film niet op staat.

4. Jij niet degene bent die bepaald wat jouw kind die ochtend aantrekt. Dat doet ze namelijk zelf. Ook als dat betekend dat mevrouw in een carnavalsjurk de deur uit gaat. Zo niet: bereid je dan maar voor op een vre-se-lijk drama.

5. Gillen een vast onderdeel is in gesprekken met je kind. Of het nou happy screams of angry screams zijn; meisjes gillen nou eenmaal. Je hebt soms zelfs het gevoel dat de schelle, hoge tonen je brein enigszins aantasten. No worries, na een tijdje wordt je er immuun voor 😉

meisjesmama, mama, dochters, kinderen, mama van twee meiden, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Kort samengevat: een meisjesmama zijn is geweldig!! Ik zou er niks van willen missen, al zou ik elke dag naar die paarden moeten gaan kijken en nagellak uit haren moeten pulken… Maar gelukkig houden ze ook van een balletje trappen en dansen ze op metalmuziek 😀

Herkenbare dingen gespot in deze top 5?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en like La Log op Facebook!

2 gedachten over “5 x je bent een meisjesmama als…

  1. Ik moest wel lachen op de ‘paardjes’. Ik ben zelf ook niet van de paarden, Ben een echte bangeschijter. Het lijkt me dan ook niet leuk als je kinderen straks op paardrijden willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *